Steinar (44) er Hopp-Norges nye sterke leder

Steinar Johannessen (44) er på vei tilbake som Hopp-Norges sterke mann. - Hvis det går an å lage en ramme jeg tror på, er jeg villig til å ta jobben som ny leder av hoppkomiteen, sier Steinar Johannessen til Dagbladet.

- Han er en kandidat som jeg syns mye om, og den viktigste for meg akkurat nå. Forhåpentlig er den nye sjefen på plass i løpet av kort tid, sier formann i valgkomiteen, Helge Meyer.

Steinar Johannessen gjorde seg første gang bemerket da han var med å bygge opp trøndersk hoppsport på slutten av 1970-tallet. I 1985 var han landslagstrener sammen med Ludvik Zajc. I 1987 og 88 var han landslagssjef, i 1993 og -94 HK-formann. I disse periodene har han vært med på fem VM-gull, ett OL-gull, to OL-sølv, to VM-sølv, to VM-bronse og en OL-bronse.

- I alle periodene jeg har vært med, var det veldig godt samarbeid. Foreløpig har jeg ennå ikke kommet så langt som til å finutrede personkabalen. Først må vi få en ramme som gjør det mulig å satse ordentlig, sier Steinar Johannessen.

Skiforbundets ansvar

Med det mener han først og fremst å gi det nye landslaget et optimalt tilbud.

- I tillegg må de forskjellige hoppteamene integreres i et spisset opplegg. Skiforbundet (NSF) må ta ansvaret for å løfte teamene, og få dem til å levere løpere til landslaget, sier Steinar Johannessen.

Siden han gikk av etter Tommy Ingebrigtsens VM-gull i 1995, har Hopp-Norge opplevd en sammenhengende nedtur.

Pedersen come-back

Det er også Dagbladets mening at Steinar Johannessen er den sterke mannen som kan få nasjonalsporten over kulen igjen. Foruten å være faglig dyktig, er han en ordensmann. Alle tilløp til bakvaskelser rydder han opp i umiddelbart. Få hoppledere er forunt å oppleve samme sterke tillit.

Én løsning kan være å ha et landslag med én sterk sjef (Trond Jøran Pedersen) i tillegg til hoppteamene (Trønderhopp, Kollenhopp, Buskerudhopp osv), et juniorlandslag og et eget rekrutteringsopplegg ned til 14-årsalderen.

Elitesatsingen framover skal formes av det nye utvalget som HK-lederen skal være sjef for. Det formelle valget av Steinar Johannessen skjer ikke før på skitinget i juni.

NY SJEF: Steinar Johannessen er klar for comeback som leder av hoppkomiteen i NSF.