Steinar Hoen mot 11 hester

- Av alt det rare jeg har gjort, er dette det rareste! Jeg har opplevd det meste, men ikke noe som ligner på dette.

Steinar Hoen ler hjertelig ved tanken på at han fredag kveld stiller opp i konkurranse i Oslo Spektrum mot 11 internasjonale spranghester, hvorav to norske. Det eneste forholdet han hittil har hatt til hest er at faren var medeier i en traver på Bjerke for 10 år siden.

- Hvis det blir en hest og ikke jeg som vinner konkurransen, utfordrer jeg til omkamp under Bislett Games til sommeren, spøker høydehopperen, som har personlig rekord på 2,36.

Jevnt

Verdensrekorden i høydehopp er 2,45, mens verdensrekorden i høydehopp for hest er på 2,48. Ingen av disse rekordene vil bli slått under Oslo Horse Show i helgen. Men at utfallet kommer til å bli jevnt, ser verken Hoen eller arrangørene bort fra.

Hoen er midt i en hard treningsperiode for tiden og tror han derfor bare kan være god for mellom 2,15 og 2,20. Den norske sprangrytteren Geir Gulliksen som er en av de to nordmennene som skal møte Hoen i duell, har hoppet 2,15 med hest.

182 hester
Oslo Horse Show startet i dag og skal vare fram til søndag. 188 hester i alle størrelser er oppstallet under Oslo Spektrum. Det internasjonale stevnet arrangeres i Oslo for 8. gang, og har i år fått både World Cup og Grand Slam-status, det siste som ett av sju europeiske sprangridestevner.

Grand Slam-stevnene er spesielt attraktive på grunn av høye pengepremier. Likevel har ikke hele verdenseliten innen sprangridning funnet veien til Oslo. Årsaken er et konkurrerende stevne som går av stabelen samtidig. Men selv om de aller beste innen verdenseliten mangler, er daglig leder i Oslo Horse Show, den tidligere OL-rytteren Morten Aasen svært fornøyd med den internasjonale deltakelsen.

16 norske ryttere har kvalifisert seg for de internasjonale klassene under stevnet, blant dem prinsesse Märtha Louise.

(NTB)