Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Steinar Johansen satser alt

HELSINGFORS (NTB): OL-start på 1500 meter er blitt hovedmålet for Steinar Johansen denne sesongen. På grunn av infeksjonssykdommen rosen, som han fikk før jul, kom EM for raskt på Holmestrand-gutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Morgendagens 1 500 meter blir viktigste EM-distanse. Blir jeg blant de åtte beste, kan det holde til OL-deltakelse, sa Johansen etter dagens to løp i EM i Finland.

Han hadde grunn til å være fornøyd med begge løpene. Med 39,27 og 7.07.17 viste han fremgang.

- Noen optimal 5000 meter var det ikke, men jeg har løftet meg. 6.50-løpet i Hamar forrige helg var bare halvveis, mente Johansen, som før sesongen hadde allround-mesterskapene i tankene.

- Målet var en plass på seierspallen, men det måtte revurderes etter å ha blitt utslått av sykdom, sa Johansen, som mente han kan være tilbake som allround-løper til VM i Nederland i mars.

Må bli bedre

- Men da må jeg forbedre meg klart på 500 meter, og jeg bør ha mye å gå på. For å kjempe i toppen må jeg iallfall ned på 37,5, mente Johansen.

I dag rotet han mye på første del av distansen, men de siste 200 meterne satt.

Greier Johansen OL-kravet i morgen, er det ikke så sikkert at han går verdenscup i Innsbruck neste helg.

Han finner det da kanskje naturlig med trening i stedet for konkurranse. Tross alt har han mye å hente inn etter skader og sykdom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!