Steinar Nilsen nekter for å ha slått ølglass i ansiktet til bargjest

Men politiet varsler etterforskning av Nilsen.

(Dagbladet.no): Avisa Nordlys meldte i dag at kjent nordlending i helga ble bortvist fra utestedet Åpen bar i Tromsø etter at han skal ha utøvd vold i en kø.

Nå har ledelsen i Tromsø Idrettslag (TIL) sendt ut en pressemelding, der de bekrefter at det var klubbens hovedtrener Steinar Nilsen som ble bedt om å forlate utestedet lørdag kveld.

- Klubben har hatt et møte med ledelsen på utestedet, hvor det framkommer at foranledningen til bortvisningen var et utsagn om at Steinar Nilsen skal ha utøvd vold mot en gjest, heter det i meldingen.

I den første saken, der Nilsen bare ble omtalt som «kjendis», skriver Nordlys at Nilsen forsøkte å snike i garderobekøen på utestedet «Åpenbar» i Tromsø da bråket oppsto.

– En annen person som sto foran i køen sa at han ikke syntes noe om at vedkommende brukte sitt kjendisstempel for å snike i køen, sa et vitne til Nordlys.

– Dette likte ikke kjendisen. Han stilte seg bak mannen i køen, og svarte med å spytte og fråde personen i bokhodet og nakken. Personen som fikk ølglasset i ansiktet snudde seg, og fortalte ham hva han mente om dette. Kjendisen svarte med å knuse et glass i ansiktet på gjesten, forklarte vitnet.

TIL og Steinar Nilsen selv bestrider Nordlys\' framstilling.

- Jeg blir tildelt et slag i ansiktet av en person som er for meg ukjent. I tumultene som oppstår blir de involverte trekt til siden av bekjente. At jeg skal ha slått tilbake medfører ikke riktighet, da bekjente tok meg vekk fra situasjonen som oppstod, sier han i meldingen.

KASTET UT: Steinar Nilsen. Foto: Scanpix
KASTET UT: Steinar Nilsen. Foto: Scanpix Vis mer

Klubben understreker at beskyldningene er alvorlige.

- Beskyldningene som framsettes av ikke navngitte personer i dagens Nordlys, hvor vår hovedtrener fremstilles som utøver av uprovosert vold, er meget alvorlige. De samtaler vi har hatt med Steinar og andre personer som var på stedet fremstiller imidlertid hendelsesforløpet meget annerledes. Vi ser ingen grunn til å ikke feste lit til disse forklaringene, sier Tom Bendiksen, administrerende direktør i TIL, i meldingen.

Nordlys mener på sin side at deres framstilling er korrekt.

- Vi har solid kildegrunnlag for det vi har skrevet. Så vi ser med stor ro på at han nå går ut og bestrider det, sier Hans Kristian Amundsen, redaktør i Nordlys, til Dagbladet.no.

Politiet i Tromsø bekrefter overfor Nordlys at de vil etterforske voldsepisoden selv om den ikke anmeldes.

I meldingen fra klubben heter det for øvrig at Steinar Nilsen på det sterkeste tar avstand fra voldsbruk.

Ingen av utestedets ansatte så det angivelige opptrinnet, ifølge TIL.

Steinar Nilsen nekter for å ha slått ølglass i ansiktet til bargjest