Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Steinar Nilsen vil tilbake til jobb i toppfotballen

Tar gjerne en prat med Tromsø.

FØR OG ETTER HØGMO? Steinar Nilsen ledet Tromsø til bronse i 2008 - og bor fortsatt i byen. 40-åringen er lysten på en retur til Tippeligaen, og er åpen for å diskutere den ledige jobben etter Per-Mathias Høgmo. Foto:  ARNT E. FOLVIK
FØR OG ETTER HØGMO? Steinar Nilsen ledet Tromsø til bronse i 2008 - og bor fortsatt i byen. 40-åringen er lysten på en retur til Tippeligaen, og er åpen for å diskutere den ledige jobben etter Per-Mathias Høgmo. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

(Dagbladet): Steinar Nilsen setter seg gjerne ned med Tromsø for å prate om trenerjobben. Den tidligere Alfheim-helten er meget klar for en retur til toppfotballen.

I går ble det klart at Per-Mathias Høgmo (52) gir seg som Tromsø-trener etter denne sesongen.

- Det er befriende å legge den ballen død. Fire år er ganske lang tid. Dette var god timing, og nå får klubben tid til å finne ny trener, sier Høgmo til Dagbladet.

Prater gjerne med TIL Det var da Steinar Nilsen ga seg før 2009-sesongen at Høgmo tok over styringen av TIL-skuta - for tredje gang. Nå kan det hende Nilsen blir nestemann ved roret.

For det er spesielt to kandidater som skiller seg ut når det nedsatte trenerjaktlaget skal finne Tromsøs nye frontfigur. Den ene er (mangeårig) assistenttrener Agnar Christensen - den andre er Steinar Nilsen.

- Jeg har et enkelt standpunkt til det der, sier Nilsen til Dagbladet:

- Hvis en klubb tar kontakt med meg for å prate om en jobb, så setter jeg meg gjerne ned med dem. Da får jeg høre hva de tenker, og blant annet hvilke rammebetingelser som gjelder, fortsetter han.

- Derfor avviser jeg ikke noe som helst, heller ikke Tromsø IL. Jeg føler jeg sitter i en god posisjon sånn sett.

Bor i Tromsø Nilsen - som bor i Tromsø - forlot Brann i 2010. Siden har han blant annet jobbet som fotballekspert i TV-kanalen Max.

- Er du lysten på å bli trener i en norsk klubb igjen?

- Ja, jeg har absolutt lyst til å gjøre en jobb i toppfotballen igjen, svarer Nilsen.

- Men i hvilken rolle det blir, har jeg ikke noe definert svar på. Det kommer an på hvordan teamet bygges i den klubben som skulle være aktuell. Jeg har både vært assistenttrener, hovedtrener og sportslig leder tidligere. Men jeg føler meg kapabel til å bidra i norsk fotball igjen, sier 40-åringen.

Høgmo for Norge? Agnar Christensen, som har vært assistenttrener for både Ivar Morten Normark, Steinar Nilsen og Per-Mathias Høgmo, ønsket ikke å kommentere sitt eget kandidatur overfor iTromso.no i går.

Hva så med han som i går kunngjorde sin avskjed — den tidligere OL-vinner og Champions League-trener Høgmo — når får vi se han i en trenerjobb igjen?

Når Drillo gir seg med landslaget, kanskje?

- Hehehe... Jeg har valgt ikke å gå inn i noen diskusjoner om hva jeg skal gjøre i framtida. Så jeg holder meg til dét på det spørsmålet også, svarer Høgmo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media