FERDIG: Steinar Pedersen går på dagen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FERDIG: Steinar Pedersen går på dagen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Pedersen ferdig i Start

Steinar Pedersen ferdig som Start-trener

Steinar Pedersen gir seg på dagen i fotballklubben Start. Partene er enige om å avslutte arbeidsforholdet.

Det bekreftet Start på sine nettsider fredag. Laget ligger på annenplass i 1. divisjon og kjemper om å rykke rett opp igjen til Eliteserien.

Pedersen hadde opprinnelig kontrakt ut 2018-sesongen.

- Vi menter tiden er inne til å se etter en person som skal være ny hovedtrener. Vi følte det ikke var optimalt nå, og da kalte vi inn Steinar til en samtale i går (torsdag). Under samtalene ble vi enige om at han fratrer umiddelbart, sier daglig leder Even Brandsdal til Fædrelandsvennen.

Fra nyttår tar en investorgruppe over styringen av toppfotballen i Start. Tor-Kristian Karlsen ble i august ansatt som ny sportslig leder.

- Det var naturlig å se på trenerteamet og hvordan det er komponert, og da ble utfallet som det ble nå. Med de planene og ambisjonene vi har, så er ikke han (Pedersen) riktig mann, sier Karlsen.

På trenerjakt

Mick Priest og Joey Hardarsson leder Start i søndagens bortekamp mot Strømmen.

- Vi har en ambisjon om å ha på plass en ny hovedtrener før hjemmekampen mot Ranheim (tirsdag 17/10), opplyser Brandsdal til Fædrelandsvennen.

Pedersens avgang skal ha kommer svært uventet for Start-spillerne, som ble orientert fredag morgen.

Kristiansand-klubben er to poeng foran tabelltreer Sandnes Ulf med fem kamper igjen. Ranheim på fjerdeplass er ytterligere ett poeng bak. Start har kun én seier på sine fem siste serieoppgjør. Sist helg ble det kun 1-1 hjemme mot Levanger.

Tvil

De to beste rykker direkte opp. Serieleder Bodø/Glimt har så godt som lagt beslag på den ene opprykksplassen. Nordlendingene er hele 13 poeng foran Start. Lagene på tredje- til sjetteplass skal ut i opprykkskvalifisering.

Ifølge TV 2 skal Start-ledelsen en stund ha vært i tvil om Pedersen er riktig mann til å ta sørlendingene opp til øverste nivå og sørge for at klubben etablerer seg i Eliteserien.

Pedersen tok over treneransvaret i Start foran 2016-sesongen, som endte med nedrykk til 1. divisjon.

I sesongens fem siste kamper skal Start møte Strømmen (b), Ranheim (h), Arendal (b), Elverum (h) og Åsane (b).

(NTB)