Steinen var ikke sabotasje

Rally Japan-arrangørene har gransket Petter Solbergs utkjøring.

Arrangørene av Rally Japan har nå sjekket all videomateriell i forbindelse med utkjøringen til Petter Solberg, og konklusjonen er at han ikke ble utsatt for sabotasje.

Petter Solberg ledet Rally Japan da han kjørte på en stor stein som lå midt på veien på nest siste fartsprøve. Både Solberg og arrangørene syntes det var mistenkelig at steinen lå der den gjorde, og bestemte seg for å få all tilgjengelig materiell fra kameraene inne i de forskjellige bilene.

Bildene viser at da føreren foran Solberg, Marcus Grönholm, passerte punktet sneiet han steinen som lå på innsiden av svingen. Dermed rullet den 22 kilo tunge steinen ut i kjørebanen, og Solberg hadde ingen muligheter til å unngå den.

– Jeg er glad for at dette er sjekket grundig opp, og at arrangørene har funnet ut av dette, sier Solberg til sin egen hjemmeside.

Neste VM-runde er Rally Frankrike neste helg.

(ANB)

TÅRER: Petter Solberg måtte gråtkvalt ta avskjed med sine mange japanske fans etter at en stein i veibanen fratok ham seieren i Rally Japan. Foto: Scampix
TÅRER: Petter Solberg måtte gråtkvalt ta avskjed med sine mange japanske fans etter at en stein i veibanen fratok ham seieren i Rally Japan. Foto: Scampix Vis mer