- Steinen var stor som en femkrone

Kjetil Wæhler ble truffet av en stein som ble kastet fra tribunen under oppvarmingen.

TRUFFET UNDER OPPVARMING: Kjetil Wæhler ble truffet av en stein da han varmet opp før hatkampen mellom Djurgården og IFK Gøteborg. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
TRUFFET UNDER OPPVARMING: Kjetil Wæhler ble truffet av en stein da han varmet opp før hatkampen mellom Djurgården og IFK Gøteborg. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det var i forbindelse med kampen mellom Djurgården og IFK Gøteborg i Allsvenskan at det kom rapporter om at Kjetil Wæhler skulle ha blitt skadet før avspark. Ifølge svenske medier ble en gjenstand kastet fra tribunen, og denne skal da ha truffet landslagsstopperen.

- Det var noen som kastet inn en gjenstand. Den traff meg og utløste en brist, skal Wæhler ha sagt ifølge Expressen-journalist Daniel Kristofferson på Twitter.

- Jeg snakket med kampdelegatene før kampen og fortalte hva som hadde skjedd. Jeg vet ikke hva som skjer videre, skal Wæhler ha sagt ifølge den svenske journalisten.

IFK Gøteborg skal nå ha bekreftet hendelsen. Det skal ha vært en stein som ble kastet på nordmannen.

- Det hugget til. Steinen var stor som en femkrone, sier Wæhler til Aftonbladet.

Klubbene benekter Wæhler var ikke å finne i startelleveren da kampen begynte. Etterpå hevdet klubbene at det ikke stemte at nordmannen ble truffet av en gjenstand før kampen.

- Det er en strekk. At det skal være noe annet kjenner jeg ikke til, sier IFK Gøteborgs sikkerhetsansvarlige Tommie Elgesdal ifølge Aftonbladet.

- Vår sikkerhetsansvarlig har snakket med Kjetil Wæhler, og han tror ikke selv han har blitt truffet av noe, sier Djurgårdens informasjonsansvarlig Jonas Riedel til avisa.

Kampen stoppet Det var Canal plus som først meldte at det var en gjenstand som satte Kjetil Wæhler ut av spill.

- Vi har fått noen tragiske beskjeder fra IFK Gøteborgs garderobe om at Kjetil Wæhler har vondt etter at noen på tribunen kastet noe på ham. Akkurat nå befinner det seg kampdelegater der inne for å finne ut hva som har skjedd, og hvordan det står til med Wæhler, sa Canal plus-programleder Peter Henriksson før kampen ifølge Aftonbladet.

Kampen ble også stoppet i flere minutter da flere røykbomber laget et blått teppe over stadionanlegget. Det skal ha vært hjemmelagets tilhengere som startet bråket.

- Dette er bare unødvendig, sier IFK Gøteborg-trener Mikael Stahre.

Kampen endte 3-2 til Djurgården, og det er uvisst om det vil bli levert en klage av IFK Gøteborg etter skandalen. Om Djurgården blir dømt for hendlesen, kan det ende med bøter eller spill foran tomme tribuner i fremtiden. Det skal ikke kunne bli poengfratrekk melder disiplinærnemdas Khennet Tallinger til Aftonbladet.