Steinkastende miljøaktivister stoppet Rally Australia

Måtte avlyse fartsprøve.

FALT FIRE PLASSER: Henning Solberg ble kjørt fra med 52 sekunder i Australia i natt. Her under Rally Finland. Foto: AFP/OLIVIER MORIN
FALT FIRE PLASSER: Henning Solberg ble kjørt fra med 52 sekunder i Australia i natt. Her under Rally Finland. Foto: AFP/OLIVIER MORIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Miljøaktivister bombarderte bilene til verdens beste rallyførere med steiner og sørget for at en fartsprøve i Rally Australia måtte avlyses fredag.

Den sjette fartsprøven ble avlyst etter at aktivistene tvang flere rallyførere til å stoppe mot slutten av den foregående prøven. Bare tre rallybiler fikk kjøre fritt gjennom sjette prøve før aktivistene fra gruppene «No Rally» og Peacebus stilte seg opp og sperret i løypa.

Politistyrker måtte gripe inn for å stoppe aksjonistene da de bombarderte bilene til verdensmester Sebastien Loeb, hans stallkamerat Daniel Sordo og VM-leder Mikko Hirvonen med steiner.Bilene måtte få politieskorte til start på neste fartsprøve.— Noen ganger angrer jeg på at jeg kom hit, men jeg er nødt. Noen mennesker liker ikke at vi kjører foran husene deres, men jeg har ikke bedt om å få komme hit. Jeg forstår at enkelte ikke liker rally, men jeg har bare en jobb å gjøre, sa Sebastien Loeb.Miljøorganisasjoner forsøkte før VM-runden å gå rettens vei for å stoppe rallyet, men forgjeves.Også i Rally Finland sist måned aksjonerte miljøaktivister under målgang, men da i fredelige former.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer