Steinkasting mellom LSK- og VIF-fans

Bråk i forkant av hatkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): Det har vært spent stemning i forkant av ettermiddagens kamp mellom Lillestrøm og Vålerenga.

I fjor kastet LSK-fansen røykbomber og bluss på banen, noe som førte til at Ullevaal-oppgjøret ble utsatt. Tidligere i år gikk VIF-supportere til angrep på kanarifans under en cupkamp i Groruddalen.

Denne uka ble hatet trappet opp igjen, da Tom Lund-statuen utenfor Åråsen ble halshogd. Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen, men mistankene er rettet mot Vålerenga-pøbler.

Steinkasting I 13-tida i dag ble det bråk i Lillestrøm sentrum.

Vålerenga-fans - stort sett uten VIF-klær - gikk opp mot et utested 100 meter fra stampuben Martins, hvor Kanarifansen sang og forberedte seg til kamp. På den alternative puben var andre LSK-fans samlet.

Det ble roping og synging fra begge kanter. Deretter ble det kastet en del stein, hovedsakelig fra Lillestrøm-supportere.

Rundt 15 politifolk var til stede, og fikk etter hvert stoppet kamphanene. 40-50 Oslo-folk ble geleidet inn i en buss og fraktet bort fra sentrum og tilbake til hovedstaden.

- To personer er arrestert etter at de kastet stein, sier innsatsleder Ketil Lund ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.