Steinkasting mellom LSK- og VIF-fans

Bråk i forkant av hatkampen.

LILLESTRØM (Dagbladet): Det har vært spent stemning i forkant av ettermiddagens kamp mellom Lillestrøm og Vålerenga.

I fjor kastet LSK-fansen røykbomber og bluss på banen, noe som førte til at Ullevaal-oppgjøret ble utsatt. Tidligere i år gikk VIF-supportere til angrep på kanarifans under en cupkamp i Groruddalen.

Denne uka ble hatet trappet opp igjen, da Tom Lund-statuen utenfor Åråsen ble halshogd. Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen, men mistankene er rettet mot Vålerenga-pøbler.

Steinkasting I 13-tida i dag ble det bråk i Lillestrøm sentrum.

Vålerenga-fans - stort sett uten VIF-klær - gikk opp mot et utested 100 meter fra stampuben Martins, hvor Kanarifansen sang og forberedte seg til kamp. På den alternative puben var andre LSK-fans samlet.

Det ble roping og synging fra begge kanter. Deretter ble det kastet en del stein, hovedsakelig fra Lillestrøm-supportere.

Rundt 15 politifolk var til stede, og fikk etter hvert stoppet kamphanene. 40-50 Oslo-folk ble geleidet inn i en buss og fraktet bort fra sentrum og tilbake til hovedstaden.

- To personer er arrestert etter at de kastet stein, sier innsatsleder Ketil Lund ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

En vekter forteller at det også har versert rykter om at Vålerenga-folk skulle angripe puben Martins.

- Det har ikke vi hørt noe om. Vi har bemannet opp for å hindre sammenstøt, og klarte det nå, sier Lund.

Oppfordret fansen - Forhåpentligvis blir det ikke noe tull. Men det er alltid noen som liker å slå litt på hverandre. Oppfør dere! Vi trenger ikke mer bråk, sa Rekdal til Dagbladet tidligere i uka.

Kenneth Kvebek er leder for Lillestrøms supportergruppe, Kanarifansen. Han omtalte tidligere i uka halshoggingen som skandaløs, men trodde ikke det ville frembringe hevnaksjoner fra «Fuglas» tilhengere.

AGGRESSIVT: Det var en hissig stemning mellom Lillestrøm- og Vålerenga-fans før ettermiddagens hatkamp. Foto: Tomm W. Christiansen
AGGRESSIVT: Det var en hissig stemning mellom Lillestrøm- og Vålerenga-fans før ettermiddagens hatkamp. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer

- Nei, det gjør jeg ikke, for Vålerenga har ingenting å hevne. De har ikke egen stadion - ingenting som er deres, sa Kvebek.

Dagbladet kommer med mer.

BLUSSER SEG TIL ÅRÅSEN: Her er Kanarifansen på vei fra puben Martins til stadion. Foto: CHRISTIAN M. HUGSTED
BLUSSER SEG TIL ÅRÅSEN: Her er Kanarifansen på vei fra puben Martins til stadion. Foto: CHRISTIAN M. HUGSTED Vis mer