Steinlager er tilbake for fullt

Steinlager viste at han er tilbake i verdenstoppen med en solid sluttspurt etter den ulykksalige startgaloppen i Oslo Grand Prix.

BJERKE (Dagbladet.no): Den norske travyndlingen høstet enorm applaus fra publikum før det oppsiktsvekkende comebacket mot Europaeliten i Oslo Grand Prix.

Steinlager stortrivdes med å være tilbake i hetluften igjen etter sin langvarige skade. Men all viraken spilte hesten et puss også.

Da startbilen skulle slippe i vei feltet ble Steinlager rett og slett for ivrig og kastet seg over i galopp. Løpet var spolert. Steinlager måtte legges helt sist i feltet.

- Jeg synes han travet et fantastisk løp etterpå. Men jeg skulle så gjerne vist ham fram som en vinner foran det norske publikummet.

Vi kom tidlig fram til startbilen. Da de andre hestene kom etter, ble han rett og slett for ivrig, fortalte kusk Bjørn Goop.

Det ble stengt posisjon sist i feltet for lenge. Men da åpningen endelig kom, avsluttet Steinlager forrykende.

Elitloppet neste?

Hvis kretsen rundt hesten ønsker det, bør det være en ledig billett i Elitloppet, det prestisjetunge sprintløpet på Solvalla i slutten av måneden.

KJAPT OPPLØP. Steinlager viste at den norske travyndlingen er tilbake for fullt. (Arkivfoto) Foto: HESTEGUIDEN.COM
KJAPT OPPLØP. Steinlager viste at den norske travyndlingen er tilbake for fullt. (Arkivfoto) Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

-Jeg er usikker på om  vi skal gå for den oppgaven, siden det er to harde heat på en og samme dag. Vi må tenke på hestens helse og velvære også, kommenterte trener Olle Goop til Dagbladet.no.

Han var mest fornøyd med at Steinlager travet kjapt i mål på fire bra bein. Han har levert en bemerkelsesverdig trenerjobb med å få Steinlager tilbake i løpsbanen igjen.

Fransk suksess

Det ble dobbelt fransk i storløpet. Men det ble ikke den hesten som alle ventet som gikk til topps. Exploit Caf var storfavoritt, men måtte se L\'Amiral Mauzun foran seg i mål.

Vinneren med den nye franske kuskekometen Tony Le Bellier i sulkyen fikk 1,5 millioner kroner for triumfen. Det ble ny løpsrekord på smått fenomenale 1.11,5 over 2100 meter.

Steinlager fikk 75.000 kroner for femteplassen.