Steinlager får stamcelle-behandling

Travessets framtid fortsatt uviss.

Mysen (ANB): Norges største travstjerne Steinlager vil få behandling som innebærer stamcellebehandling etter at han skadet seg i Elitloppet.

Turen fra Solvalla utenfor Stockholm og hjem til Momarken gikk greit for Steinlager søndag kveld. Med smertestillende finadyne i kroppen kunne hingsten slappe godt av, og den skaden som Norges travyndling pådro seg i Elitloppet på Solvalla ble neppe forverret.

– Det tar tre dager før veterinæren får skannet og sjekket ut senen i det venstre frambeinet. Etter at undersøkelsen er gjort vil vi vite omfanget, sa Per Oleg Midtfjeld til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) søndag.

Ny veterinærsjekk

Det er altså onsdag denne uka at Steinlager skal sjekkes på nytt. Med en stor bandasje rundt beinet får han rusle litt rundt i stallområdet hjemme på Momarken.

Men de viltre sprettene ute i havnehagen, eller de lange joggeturene forspent treningsvogn, vil ikke kunne skje før om flere uker.

– Min veterinær Jan Rennesund har i dag mandag vært i kontakt med kollegaer, og etter at Steinlager er sjekket ferdig med røntgen og gjennomlysning av skadestedet, vil behandling igangsettes umiddelbart. Dette foregår med stamceller som helt klart sies å være et stort medisinsk steg fram, etter det jeg har skjønt på nettopp min veterinær.

– Hvordan er det med deg selv. Sov du i hele tatt natt til mandag?

UVISS FRAMTID: Steinlager får nå rusle litt rundt med stor bandasje rundt foten hjemme på Mysen. Nå skal travkarrieren reddes med stamcellebehandling. Foto: Aleksander Nordahl
UVISS FRAMTID: Steinlager får nå rusle litt rundt med stor bandasje rundt foten hjemme på Mysen. Nå skal travkarrieren reddes med stamcellebehandling. Foto: Aleksander Nordahl Vis mer

– Nei. Det ble lange timer i våken tilstand. Jeg tenkte på mye kan jeg love, avslutter Per Oleg Midtfjeld, trener og kusk til travesset fra Mysen.

Gidde Palema

Steinlagers skjebne deles med flere. Gidde Palema som var beinhard konkurrent i fjor, sluttet nylig som løpshest grunnet strekning av et gaffelbånd.

For uinnvidde er det Steinlager nå opplever det samme som å få ødelagt akillessenen.

Det er via gaffelbåndet spenst og fraspark skjer. Steinlager ble rammet i venstre frambein. Ekspertene mener selv at det hadde vært verre om skaden hadde dukket opp i ett av hingstens bakbein. Veterinæren på Solvalla søndag – Gunnar Nilsson – hadde følgende kommentar til den norske stjernens skjebne.

– Han vil kunne komme tilbake, men det vil ta tid.

(ANB)