- Steinlager har fryktelig vondt

Superhesten alvorlig skadet i Elitloppet. Karrieren kan være over.

SOLVALLA (Dagbladet):

Rett etter mål i Elitloppet ble Steinlager voldsomt halt på det venstre frambeinet. Nå kan karrieren være over.

Steinlager kan ha travet på ren vilje og konkurranseinstinkt med den alvorlige skaden i hele løpet.

-  Nå kan det være over. Dette her er alvorlig. Steinlager har fryktelig vondt, sier kusk og trener Per Oleg Midtfjeld på vei til Djursjukhuset på Solvalla.

Steinlager ble umiddelbart undersøkt og røntgen. Det var frykt for at hesten hadde brukket beinet. Men bildene viste et rent skjelett.

-  Heldigvis, sier Anne Turid Thales.

Tårene trillet

-  Men nå synes jeg synd på hesten, siden det er så lang vei hjem til Mysen. Det kommer til å gjøre vondt å stå på hengeren i så mange timer, sier hestens faste følgesvenn.

TRIST: Steinlager har vært Norges beste travhest de siste årene. Nå kan karrieren være over etter at hesten pådro seg en stygg skade i Elitloppet. Foto: Aleksander Nordahl
TRIST: Steinlager har vært Norges beste travhest de siste årene. Nå kan karrieren være over etter at hesten pådro seg en stygg skade i Elitloppet. Foto: Aleksander Nordahl Vis mer

I går natt overnattet hun i stallen sammen med Steinlager. Da virket alt bra. De gledet seg til å delta i det store travløpet, som Steinlager vant i fjor.

Hun har fulgt Steinlager over alt sammen med sin samboer Tore Bjørn Diskerud, som er hestens oppasser hjemme i Mysen. Han lar tårene trille fritt.

-  Dette var bare så fryktelig trist, sier han. De to elsker Steinlager. Nå kan eventyret være slutt.

Gaffelbåndskade

-  Hesten har en kraftig blødning på gaffelbåndet og er sterkt halt på det venstre frambeinet. Det er for tidlig å si om hesten kan komme tilbake i banen, men det finnes håp om flere gleder for norske traventusiaster, sier veterinær Gunnar Nilsson til Dagbladet. Han har nettopp undersøkt Steinlager.

-  Jeg er veldig skeptisk, sier kusk og trener Per Oleg Midtfjeld.

-  Vi må huske at Steinlager er blitt åtte år og har travet mange løp mot den ypperste verdenseliten. Nå virker det mest naturlig at karrieren slutter etter en slik belastningsskade. Men det svaret får vi først om noen dager, sier Midtfjeld.