Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Steinlager imponerte i comebacket

I sitt første løp på to år.

Etter to konkurransefrie år vant den norske travstjernen Steinlager i sitt comeback  på Färjestad travbane i Karlstad i kveld.

Den ti år gamle hingsten hadde ikke startet siden den haltet over mål i Elitloppsfinalen på Solvalla i mai 2006. Men han så like fin ut som i glansdagene, da han vant enkelt på tiden 1.14,4 over distansen 2140 meter. Den siste halve runden gikk unna i 1.10,5-tempo.

Her kan du se videoen med det største løpet for norske traventusiaster siden tusenårsskiftet - Steinlagers seier i Elitloppet 2005.

Det er første og eneste seier i Elitloppet med en norsktrent, norskkusket og norskeid

traver siden 1986. Her kan du se den legendariske finalen med  Rex Rodney og Kjell Håkonsen.  

Steinlager fikk store problemer med et gaffelbånd for to år siden, og det ble bestemt at han aldri skulle starte mer. Knut Olausson fra Ski eier hesten, og han flyttet Steinlager fra Per Oleg Midtfjeld til travtrener Olle Goop i Sverige i fjor med tanke på et comeback.

Olausson var meget rørt etter å ha sett sin kjæledegge leke seg til seier i mandagens løp.
- Fantastisk
- En fantastisk følelse å se ham springe igjen. Han var akkurat like fin som i velmaktsdagene for et par år siden. Jeg må virkelig si at jeg er rørt over den jobben man har gjort med ham på stallen til Olle Goop, sa Olausson, mens han takket vinnerkusken, Bjørn Goop, rørt til tårer.

Bjørn Goop vinner flest løp i Sverige, og er en av verdens aller beste travkusker. Han hadde en behagelig jobb i sulkyen bak den norske verdensstjernen.Mektig inntrykk
- Ja, virkelig. Jeg er veldig fornøyd med det hesten presterte og hvordan han så ut. Han gjorde et mektig inntrykk på meg, men nå går vi mot noen spennende dager og uker. Spørsmålet er hvordan hesten tar dette løpet. Per Oleg Midtfjeld gjorde en strålende jobb med Steinlager, og vi er like spente som han og alle andre på reaksjonene etter dette løpet.

- Hesten er blitt ti år gammel, og ingen kan tro at han skal bli like god som han var. Det er likevel lov å håpe fordi han er et fantastisk individ. Det merket jeg med en gang vi fikk ham inn på stallen, sa en mektig imponert Bjørn Goop.

(NTB)

FØRST I FELTET: Steinlager dro fra konkurrentene da supertraveren gikk sitt første ordinære travløp på to år på Färjestadbanen i Karlstad i kveld. Steinlager vant også et prøveløp i februar. Foto: Roy Jacobsen, trav24.no
FØRST I FELTET: Steinlager dro fra konkurrentene da supertraveren gikk sitt første ordinære travløp på to år på Färjestadbanen i Karlstad i kveld. Steinlager vant også et prøveløp i februar. Foto: Roy Jacobsen, trav24.no Vis mer
image: Steinlager imponerte i comebacket
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media