Steinlager knuste svenskene

Suveren i Elitloppet.

Steinlager fikk gjøre som han ville i finalen i Elitloppet, Nord-Europas største travløp. Steinlager hadde spor én, og svarte enkelt opp Gidde Palema fra start av.

Ingen av konkurrentene våget å støte på Steinlager, som fikk lov til å trave i fred i tet. Ut av siste sving prøvde konkurrentene å angripe, men kusk Per Oleg Midtfjell fikk umiddelbart svar da han ba om mer fart fra Steinlager.

– Suveren hest

Den norske hesten spratt fra i tet, og vant med god margin.

– Vi fikk det løpet jeg hadde håpet på, og vi tok teten og fikk en god reise. Dette er helt utrolig, sier Midtfjell.

Steinlager vant for et par uker siden Oslo Grand Prix, og som søndag knuste han den svenske stjernetraveren Gidde Palema.

– Jeg er evig takknemlig for å få kuske en hest som denne, og for å få vist han fram slik som han var i dag. Den er helt suveren, strålte Midtfjell etter løpet.

Andre seier

SUVEREN: Per Oleg Midtfjeld og Steinlager sørget for norsk seier i Elitloppet - for første gang siden 1986. FOTO: SCANPIX
SUVEREN: Per Oleg Midtfjeld og Steinlager sørget for norsk seier i Elitloppet - for første gang siden 1986. FOTO: SCANPIX Vis mer

Vinnertiden ble på 1.10,0, noe som er en tangering av løpsrekroden. Steinlager blir belønnet med 2,5 millioner svenske kroner for seieren på Solvalla utenfor Stockholm søndag.

Nærmest den nye norske travkongen kom Giant Superman, mens Giant Diablo ble nummer tre. Som på Bjerke sprakk Gidde Palema etter å ha prøvd å holde farten til Steinlager, og endte på en skuffende femteplass.

Steinlager er den andre norske hesten som har vunnet Elitloppet. Den første var Rex Rodney i 1986.

(ANB)