Steinlager på vanntredemølle

Håp om sensasjonelt comeback.

Kil En vanntredemølle for hester er Steinlagers siste håp i jakten på et sensasjonelt comeback.

Seks ganger i uka trasker traveren en snau time på gummibåndet. Mye av tiden gjør han det med vann opp til knærne for å øke belastningen.

Det skjer hos svenske Olle Goop. Han fikk den vanskelige oppgaven med å få Steinlager tilbake i form etter skaden han pådro seg i 2006.

Eier Knut Olaussen (82) har en drøm om å se sin store stjerne i store løp noen ganger til.

Millioninvesteringen som skåner utsatte hestebein for mye belastning, er supertraverens siste håp. Den alvorlige skaden som stoppet karrieren for vel halvannet år siden, ble slått opp igjen i høst. Det skjedde under en småhard treningsøkt på travbanen.

- Tiden får vise om Steinlager kommer tilbake. Vi skal gjøre det vi kan, og treningen i vannmaskinen virker å ha slått positivt ut så langt. Så får vi se hvordan han reagerer når vi skal begynne å kjøre ham hardere i vogn. Det blir en annen og tøffere påkjenning for beinet han har vært skadd i, sier Olle Goop til NTB.

Men oddsene er ganske høye for at Steinlager lykkes. Den storvokste karen er tung. For hver gang han setter framhøvene ned i bakken i maks fart på en travbane, belastes beina med et trykk på hele 5 tonn.

Steinlager har tjent 11,8 millioner kroner på sine 75 starter i karrieren.

Han gikk sitt hittil siste løp 28. mai 2006 i Elitloppets finale (nummer fire). Skulle Steinlager komme tilbake på toppnivå, vil det være tidenes comeback av hesten som blir ti år 1. nyttårsdag.

Til sommeren blir han pappa til snaut 100 føllunger. Mislykkes nysatsingen på løp, har Steinlager noe behagelig å falle tilbake på.

Da blir han gigolo på heltid igjen.

(NTB)

SISTE SJANSE?</B> Travhesten Steinlager gjør et siste forsøk på å komme tilbake gjennom trening i en vannmaskin.