STOPPET SEIERSREKKA: Therese Johaug (t.v.) hadde vunnet NM-tremila tre år på rad, men måtte se seg slått av Kristin Størmer Steira i spurten på Tolga. Her er duoen etter stafettgullet under OL i Vancouver.Foto: SCANPIX/AP Photo/Andrew Medichini
STOPPET SEIERSREKKA: Therese Johaug (t.v.) hadde vunnet NM-tremila tre år på rad, men måtte se seg slått av Kristin Størmer Steira i spurten på Tolga. Her er duoen etter stafettgullet under OL i Vancouver.Foto: SCANPIX/AP Photo/Andrew MedichiniVis mer

Steira brøt Johaugs seiersrekke på NM-tremila

Spurtslo landslagsvenninnen på Tolga.

|||

For en sjelden gangs skyld spurtet Kristin Størmer Steira (28) inn til seier og mesterskapsgull i ski-NM lørdag.

I spurtduell mot venninnen Therese Johaug (21), trakk den eldste landslagsløperen lengste strå på 30-kilometeren. Duoen hadde styrt og ledet hele løpet klart da avgjørelsen fant sted på oppløpet.

- Jeg tenkte at nå er det slutt for i år, og da var det bare å stake det jeg var god for, sa Steira, som brølte «Påskeferie!» da hun krysset mållinjen som NM-vinner.

Steira er kjent for sine mange fjerdeplasser i mesterskap og verdenscup. Tana-jenta vant sitt første NM-gull i 2006. Siden har hun også vunnet NM-gull i friidrett individuelt (5000 meter i fjor).

I OL ble hun olympisk mester i stafett sammen med Johaug, Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud, og året før ble laget verdensmester.

Therese Johaug, som hadde vunnet tre strake NM-gull på distansen, tok sølvet, mens Marte Elden tok bronsen lørdag.

(NTB)