Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Steira bryter Tour de Ski

Irriterte luftveier.

REISER HJEM: - Jeg drar hjem fra Tour de Ski på grunn av irriterte luftveier. Det er ikke noe dramatisk. Jeg skulle svært gjerne ha gått de to siste rennene, men vet at det ikke er særlig smart med tanke på det som skjer senere i sesongen, sier Kristin Størmer Steira. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
REISER HJEM: - Jeg drar hjem fra Tour de Ski på grunn av irriterte luftveier. Det er ikke noe dramatisk. Jeg skulle svært gjerne ha gått de to siste rennene, men vet at det ikke er særlig smart med tanke på det som skjer senere i sesongen, sier Kristin Størmer Steira. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det norske kvinnefallet i Tour de Ski begynner å bli stort.

Fra før har Vibeke Skofterud, Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg reist hjem av ymse årsaker.

Nå følger Kristin Størmer Steira etter.

- Jeg drar hjem fra Tour de Ski på grunn av irriterte luftveier. Det er ikke noe dramatisk. Jeg skulle svært gjerne ha gått de to siste rennene, men vet at det ikke er særlig smart med tanke på det som skjer senere i sesongen, sier Kristin Størmer Steira.

- Kristin reiser hjem til Norge  for å bli 100 prosent restituert i luftveiene. Kroppen fungerer ok, men luftveiene må være helt i orden for optimal innsats i sporet, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Kraftig snøvær I dag går nest siste etappe i Tour'en. En klassisk intervallstart over henholdsvis 5 (jenter) og 10 kilometer i Val di Fiemme.

Og mye kan bli avgjort pådagens etappe. Astrid Uhrenholdt Jacobsen trenger for eksempel å øke forspranget sitt til jagende Therese Johaug før monsterbakken skal forseres i morgen.

 Der har storvokste Astrid noen kilo mer å løfte opp mot toppen enn vevre og klatrevillige Johaug.

Martin leder På herresida handler alt om Martin Johnsrud Sundby, som nå har over et minutts ledeles i Tour'en.

Men sover Martin i timen i dag kan forspranget fort krympe.

Det eneste som er sikkert er at det blir et tungt løp.

For øyeblikket snør det nemlig kraftig i Val di Fiemme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media