Steira klar for verdenscupåpning

- Men planen derfra er usikker.

STARTER I GÄLLIVARE: Kristin Størmer Steira starter helgens verdenscup i Gällivare, men er fortsatt usikker på planen framover.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
STARTER I GÄLLIVARE: Kristin Størmer Steira starter helgens verdenscup i Gällivare, men er fortsatt usikker på planen framover.Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Verdenscupåpningen i svenske Gällivare avvikles med Kristin Størmer Steira (29) på start.

Etter en svært oppløftende norsk sesongåpning på Beitostølen sist helg, der det ble annenplass i 10 kilometer fri teknikk bak Therese Johaug, fikk tanajenta nedslående nyheter etter en MR-undersøkelse.

Et tretthetsbrudd i ankelen fra tidligere i høst er ennå ikke leget.

- Selv om jeg fortsatt satser på å gå verdenscupåpningen i Gällivare til helgen, er planen derfra usikker, forteller Steira på egen hjemmeside.

Hun er aktuell for verdenscupåpningen ettersom klassiskgåingen er det største problemet, og løpene i Gällivare går i fri teknikk. Først i neste verdenscuprunde venter innslag av klassisk.

- Så det blir ingen tur til Kuusamo. Skøyting fungerer bedre, og da får jeg gjøre det en stund framover.

Etter Gällivare-åpningen skal Steira til nye undersøkelser.

- Jeg må innrømme at humøret ikke er så veldig bra, sier Kristin Størmer Steira.

Det var i juli at et tretthetsbrudd i hælbeinet ble oppdaget. Etter to uker på krykker og fire uker med gips og alternativ trening, ble det oppdaget enda et tretthetsbrudd i ankelen i september.

(NTB)