Steira klar for verdenscupåpning

- Men planen derfra er usikker.

STARTER I GÄLLIVARE: Kristin Størmer Steira starter helgens verdenscup i Gällivare, men er fortsatt usikker på planen framover.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
STARTER I GÄLLIVARE: Kristin Størmer Steira starter helgens verdenscup i Gällivare, men er fortsatt usikker på planen framover.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdenscupåpningen i svenske Gällivare avvikles med Kristin Størmer Steira (29) på start.

Etter en svært oppløftende norsk sesongåpning på Beitostølen sist helg, der det ble annenplass i 10 kilometer fri teknikk bak Therese Johaug, fikk tanajenta nedslående nyheter etter en MR-undersøkelse.

Et tretthetsbrudd i ankelen fra tidligere i høst er ennå ikke leget.

- Selv om jeg fortsatt satser på å gå verdenscupåpningen i Gällivare til helgen, er planen derfra usikker, forteller Steira på egen hjemmeside.

Hun er aktuell for verdenscupåpningen ettersom klassiskgåingen er det største problemet, og løpene i Gällivare går i fri teknikk. Først i neste verdenscuprunde venter innslag av klassisk.

- Så det blir ingen tur til Kuusamo. Skøyting fungerer bedre, og da får jeg gjøre det en stund framover.

Etter Gällivare-åpningen skal Steira til nye undersøkelser.

- Jeg må innrømme at humøret ikke er så veldig bra, sier Kristin Størmer Steira.

Det var i juli at et tretthetsbrudd i hælbeinet ble oppdaget. Etter to uker på krykker og fire uker med gips og alternativ trening, ble det oppdaget enda et tretthetsbrudd i ankelen i september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer