KAN BLI HEDRET: Kristin Størmer Steira er en av flere som nå er innstilt til Egebergs ærespris. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
KAN BLI HEDRET: Kristin Størmer Steira er en av flere som nå er innstilt til Egebergs ærespris. Foto: Heiko Junge/SCANPIXVis mer

Steira og Berntsen kan få Egebergs ærespris

Er innstilt.

|||Norges Skiforbund har innstilt Hedda Berntsen og Kristin Størmer Steira for tildeling av Kammerherre Egebergs ærespris.

Det besluttet skistyret sist uke. Innstillingen er sendt til Norges Idrettsforbund for behandling.

Kammerherre Egebergs ærespris ble opprettet i 1919, og er norsk idretts høyeste utmerkelse. Særforbund, idrettskretser og idrettslag kan foreslå kandidater til prisen.

Det er freestylekomiteen som foreslår Hedda Berntsen (Filtvet Fremad). Hun har konkurrert og prestert på internasjonalt toppnivå i telemark, alpint og skicross (fristil). Hun har medaljer i VM eller OL fra alle tre grener.

Langrennskomiteen har innstilt Størmer Steira (Forsøk, Tana). Hun har prestert i verdensklasse i langrenn og har ved flere anledninger vært i toppen nasjonalt i friidrett.

Norges Skiforbund innstiller også på fire tidligere utøvere. Dette er Babben Enger, Reidar Hjermstad, Liv Jagge og Roger Ruud.

(NTB)

OL-SØLV: Hedda Berntsen tok sølv i skicross i Vancouver-lekene. Foto: AFP
OL-SØLV: Hedda Berntsen tok sølv i skicross i Vancouver-lekene. Foto: AFP Vis mer