Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Steira reiser til Falun uansett

I dag går hun for VM-plass i NM-åpningen.

HÅPER PÅ VM: Kristin Størmer Steira har gått mesterskap i en halv mannsalder for Norge. Lykkes hun ikke i NM denne helgen kan det bli første gang siden 2003 Steira ikke stiller til en VM-start for Norge. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
HÅPER PÅ VM: Kristin Størmer Steira har gått mesterskap i en halv mannsalder for Norge. Lykkes hun ikke i NM denne helgen kan det bli første gang siden 2003 Steira ikke stiller til en VM-start for Norge. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet Vis mer

RØROS (Dagbladet): En liten sprekk i italiensk asfalt ble en stor strek i regninga for Kristin Størmer Steira da hun gikk på ryggen under trening i Seiser Alm i august.

Dobbelt bekkenbrudd i oppkjøringa til avslutningssesongen var omtrent den verste sortien hun kunne fått som skiløper for Norge.

- Ja, det ville vært trist om det endte sånn her. Nå kan det jo tenkes at en sånn nedtur vil gi meg motivasjon til å ta et år til, men det vet jeg ikke før jeg står der, sier Steira til Dagbladet på pressetreffet før dagens NM-start på Røros.

Frister med mer
Lett rød i kinnene etter å ha testet NM-løypene på formiddagen og med to fine plasseringer fra forrige helgs verdenscupløp i russiske Rybinsk i bagasjen, lufter hun altså tanken om å forlenge karrieren enda et år.

I Sotsji-OL i fjor var hun helt klar på at denne sesongen ble hennes siste som toppløper, men så var det den sprekken i asfalten, da. At den mesterskapsfrie sesongen neste år skal avsluttes med en lang Tour i Canada gjør det ekstra fristende å fortsette.

- Akkurat nå har jeg ikke tenkt så veldig mye på den, men akkurat da de fikk den så frista det veldig. «Å fader, da må man jo ta et år til», tenkte jeg da, men du vet hvordan det blir. Da er det bare ett år til VM i Lahti, så da må man jo ta med det, og da er det bare ett år til en nytt OL. Vi får se, det er klart det frister å gå, men jeg kommer nok til å være på plass uansett, tror jeg. Enten som attaché for det norske laget eller heiagjeng.

Drar til Falun
På plass kommer hun også til å være når VM går av stabelen i Falun om en måneds tid. Steira har gått i samtlige mesterskap siden Val di Fiemme i 2003, men om hun skal til Falun som deltaker er mer usikkert. Troppen tas ut lørdag, da har Kristin gått to renn i NM og forhåpentligvis overbevist landalgsledelsen om at hun er verdt VM-billetten.

- Lørdag vet jeg mye mer. Da har jeg enten veldig god tid til å tenke på hva jeg skal gjøre framover og neste år, eller så er jeg veldig opptatt med å forberede meg til VM. Det er der jeg er nå. Det ville jo vært både rart og kjedelig å sitte hjemme og se på VM i Falun, men det er ikke alle ting man rår over. Men jeg må vel ta en tur til Falun uansett, tenker jeg. Jeg blir vel heiagjeng på tre- og femmila om jeg ikke får være med selv.

I dag går Kristin Størmer Steira sin første distanse i NM. Med startnummer 56 går hun ut halvminuttet bak Marit Bjørgen på dagens tikilometer.

NM-distansene følger du direkte på dagbladet.no fra klokka 10.45.