VJENTENE RULER: De norske langrennsjentene har totalt sanket flere medaljer - også av edleste valør - enn gutta i dette OL. I dag tok de et suverent stafettgull. Fra venstre:  Vibeke Skofterud, Kristin Størmer Steira, Marit Bjørgen og Therese Johaug  
Foto: Heiko Junge / Scanpix
VJENTENE RULER: De norske langrennsjentene har totalt sanket flere medaljer - også av edleste valør - enn gutta i dette OL. I dag tok de et suverent stafettgull. Fra venstre: Vibeke Skofterud, Kristin Størmer Steira, Marit Bjørgen og Therese Johaug Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Steira rørt av folkets massive støtte

Begynte å le da hun sjekket mobilen etter stafettgullet.

||| WHISTLER (Dagbladet): Bildene av en gråtende Kristin Størmer Steira etter fjerdeplassen på 15-kilometeren gjorde sterkt inntrykk på folk hjemme i Norge.

Derfor var det uhyre populært da 28-åringen bidro til det suverene norske stafettgullet - noe hun merket da hun sjekket mobilen etter pressekonferansen. En lattermild Steira kalte til seg Therese Johaug og viste fram displayet, der det hadde tikket inn 97 meldinger.

- Det verste er at det var enda flere etter 15-kilometeren. Folk har følt med meg, kommet med støttende ord og unnet meg en medalje. Det har vært veldig rørende, sier Steira til Dagbladet.

- Ikke gi opp!
Det måtte nemlig fotofinish til for å se at hun var hårfint slått av Justyna Kowalczyk i kampen om bronsemedaljen på duathlon - men da hadde Steira allerede jublet i flere minutter etter at en arrangørtabbe gjorde at hun først ble annonsert som bronsevinner.

GRÅT: Kristin Størmer gråt og måtte trøstet av lagvenninnene etter nedturen på duathlon. Tårene gjorde åpenbart inntrykk på det norske folk. 
Foto: Arnt E. Folvik
GRÅT: Kristin Størmer gråt og måtte trøstet av lagvenninnene etter nedturen på duathlon. Tårene gjorde åpenbart inntrykk på det norske folk. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Norge vurderte å protestere til en appellkomité fordi den polske jenta skøytet på et sted i løypa der hun ikke skulle. Det ønsket imidlertid ikke Steira - som ble kalt «verdens mest sporty idrettsutøver» av Åge Skinstad.

I dag var skuffelsen glemt, og Steira sier den enorme støtten har vært en medvirkende årsak til at hun så fort ristet av seg duathlon-nedturen.

- Det har rent inn meldinger både på sms, på facebook og på min egen hjemmeside. Folk har gitt meg klar beskjed om at jeg ikke skal gi opp. Det har vært så mange positive meldinger, og de aller fleste av dem fra folk jeg ikke kjenner. Støtten har gitt meg positiv energi, sier hun.

Dronningen av fjerdeplasser
Steira har høyst uoffisielt vært dronningen av fjerdeplasser i sin karriere, og hun fikk tre av dem i Torino-OL og står med én her i Whistler.

Det har ikke gått upåaktet hen internasjonalt heller - og på pressekonferansen fikk hun spørsmål om hvordan det endelig føltes å ta medalje - selv om hun riktignok har flere av dem i VM.

- Det er en spesiell dag for meg å endelig greie det, og å få gjøre det med laget, svarte Steira.

SLÅTT MED EN CENTIMETER: Så nær var Steira en bronsemedalje på duathlon. Foto: EPA/PATRICK SEEGER
SLÅTT MED EN CENTIMETER: Så nær var Steira en bronsemedalje på duathlon. Foto: EPA/PATRICK SEEGER Vis mer