Steira satser mot EM i friidrett

Har overrasket seg selv og forbundet.

FRA SKI TIL LØPESKO: Kristin Størmer Steira vurderer å satse mot EM i friidrett neste år. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
FRA SKI TIL LØPESKO: Kristin Størmer Steira vurderer å satse mot EM i friidrett neste år. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Kristin Størmer Steira (28) har seks medaljer i internasjonale mesterskap i langrenn. Neste år kan hun komme til å delta i EM i friidrett på 5000 meter.

Naturlig nok er OL i Vancouver hovedprioritet. Der går Tana-jenta for gullmedalje i langrennssporet. Men det kan også bli deltakelse i EM i friidrett. I forrige uke løp nemlig Størmer Steira 5000 meter på Bislett, og der noterte hun tiden 16.17,11. Det er personlig rekord og den tredje beste tiden av en norsk utøver i år. Bare Karoline Bjerkeli Grøvdal (15.29,82) og Silje Fjørtoft (15.55,23) har løpt fortere.

- Det gikk over all forventning. Og da jeg fikk høre at jeg hadde klart B-kravet til EM i friidrett neste år, og at A-kravet er 15.50, må jeg innrømme at jeg ble overrasket. Og ikke minst giret til å løpe mer, sier Steira til Nettavisen.no.

Friidrettsforbundet liker det de ser i Størmer Steira.

- Jeg synes det er kjempespennende hvis hun har lyst til å prøve det. Og ut fra det jeg har hørt, er det realistisk at hun klarer kravet. Det var et godt løp hun presterte på Bislett, hvor hun løp alene i tet hele veien, sier sportssjef Ronny Nilsen.

Men konkurransen om en plass på 5000-meteren i EM kan bli tøff.

- Er det så enkelt som at hun får delta i EM hvis hun klarer A-kravet?

- Vi kan jo ikke stille med mer enn tre jenter, og det er flere andre som løper fort på distansen. Det er meget mulig at både Karoline Bjerkeli Grøvdal og Silje Fjørtoft satser på 5000 neste år, og jeg ser fortsatt på Susanne Wigene som høyaktuell. Men hvis Kristin klarer kravet, og vi ikke har tre andre jenter som er bedre kvalifisert, så får hun løpe i EM, sier Nilsen til Nettavisen.no.

(NTB)