Stem fram folkets favoritt

Norsk Tipping og Dagbladet deler ut Folkets Idrettspris.

(Dagbladet.no): For 19. gang skal Norsk Tipping og

Dagbladet dele ut Folkets Idrettspris. Din stemme avgjør hvem av de ti kandidatene som vinner prisen.

I morgen presenterer vi den første kandidaten til Folkets Idrettspris. Husk, det er du som bestemmer hvem som blir folkets idrettshelt i 2008.

Årets kandidater

1. Olaf Tufte

Jernmannen slet med sykdom inn mot mesterskapet, men imponerte enormt da han forsvarte OL-gullet i singlesculler. I en dramatisk innspurt seiret vestfoldingen på de aller siste meterne.

2. Håndballjentene

Endelig ble det OL-gull på Marit Breiviks jenter. Laget holdt på å rote det til i semifinalen mot Sør-Korea, men i finalen mot Russland var de norske spillerne knusende overlegne.

Stem fram folkets favoritt

3. Alexander Dale Oen

Fikk sitt definitive gjennombrudd internasjonalt med EM-gull og OL-sølv på 100 meter bryst. Satte olympisk rekord i semifinalen med 59.16, ei tid som seinere ble slått av gullvinner Kosuke Kitajima.

4. Anne Margrethe Hausken

Herjet i orienteringsløypene med to EM-gull, ett VM-gull og verdenscupseier sammenlagt. 32-åringen er i tillegg leder for Olympiatoppens utøverkomité og ambassadør for Right To Play.

5. Emil Hegle Svendsen

En fantastisk sesong av 23-åringen fra Trondheim. Dobbel verdensmester på 20 km og fellesstart i Östersund. Fem triumfer i verdenscupen, hvor han endte på tredjeplass totalt.

6. Ole Einar Bjørndalen

Nok et VM-gull, denne gang på jaktstarten. Hans 38. medalje i VM- og OL-sammenheng. Han sikret seg også verdenscupen sammenlagt. Vant Folkets Idrettspris i 2006.

Fotomontasje: Dagbladet
Fotomontasje: Dagbladet Vis mer

7. Andreas Ygre Wiig

Med stadig stigende stjernestatus, og dertil hørende medieoppmerksomhet, greide han å forsvare seieren i X-Games. En knallsterk prestasjon i snowboardsportens prestisjeleker.

8. Kurt Asle Arvesen

Etter å ha levd litt i skyggen av Thor Hushovd, klinket han til med etappeseier i årets Tour de France. I tillegg gjorde han en fremragende innsats på CSC-laget som gikk til topps i lagkonkurransen.

9. Stabæk

Begeistret et samlet Fotball-Norge med den mest underholdende fotballen som ble spilt på norske tippeligaarenaer i 2008. Med spillere som Nannskog, Gunnarsson og Alanzinho kronet de verket med klubbens aller første seriegull.

10. Andreas Thorkildsen

Til tross for et enormt forventningspressm, forsvarte sørlendingen OL-gullet fra 2004. Ikke nok med det - han knuste konkurrentene med et drømmekast på 90,57 meter - ny olympisk rekord.

11. Aksel Lund Svindal

Avstemningen var allerede i gang med ti kandidater da fjorårsvinner Aksel Lund Svindal fullførte sin fantastiske dobbeltseier i Beaver Creek - ett år etter at han skadet seg stygt i samme bakke. Herved er Aksel etteranmeldt.

11 kandidater til Folkets Idrettspris er plukket ut av Dagbladets sportsredaksjon. Samtlige av årets utøvere har utmerket seg med prestasjoner på høyt internasjonalt nivå. Johann Olav Koss var den første som vant prisen i 1990, mens Aksel Lund Svindal stakk av med fjorårets trofé.

COMEBACK: Aksel Lund Svindal ble med i avstemningen på overtid etter dobbeltseieren i Beaver Creek.