Stem på årets idrettsutøver

Aldri har konkurransen om å bli årets idrettsutøver i Norge vært større. De 10 kandidatene til Folkets Idrettspris har alle gjort seg fortjent til heder og ære for sine bragder i år 2000. Men bare en kan vinne. Derfor bør du stemme på din kandidat.

Stem på din favoritt!

En diskusjon om hvilken bragd som er størst, er alltid morsom fordi synspunktene er så mange om hvilken idrett som krever mest. Er f.eks. Trine Hattestads gull i Sydney, som kronet hennes 20 år lange internasjonale karriere som spyddronning, en større prestasjon enn at John Carew har spilt seg til fast plass på et av verdens beste fotballag?

  • Slik kan du diskutere. Ofte ender det med at du lager din egen konklusjon i forhold til de følelsene du har overfor en idrettsutøver. For selv om idretten dreier seg mest av alt om å vinne, handler det også om følelser. Jeg vet f.eks. hvem jeg beundrer mest, men det blir min sak.
  • Dette året har vært spesielt på grunn av OL i Sydney. Tre av kandidatene sto øverst på pallen i det Samaranch karakteriserte som tidenes olympiske sommerleker. Knut Holmann sto der til og med to ganger. På grunn av OL representerer også de utvalgte kandidatene så ulike idretter som spyd, kajakk, fotball, taekwondo, kappgang - i tillegg til de tradisjonelle vinteridrettene som langrenn, skiskyting, skøyter og hockey.
  • Julaften vil Dagbladet offentliggjøre hvem som har vunnet Folkets Idrettspris 2000. Ved å stemme på den idrettsutøveren som har imponert deg mest, kan du også vinne en reise til en verdi av 15 000 kroner.
  • Hver dag framover vil vi presentere de ulike kandidatene nærmere. I morgen Kjersti Tysse-Plätzer.

Stem på din favoritt!