Stem på årets spiller 2003

Her er Dagbladets 10 kandidater til Årets spiller. Bare to av dem spiller utenfor Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LISTA OVER

kandidater speiler fotballsesongen:

 • Utenlandsproffene har sviktet både på klubblaget og for Norge.
 • Tippeliga-spillerne har langt på vei kuppet landslaget og sjarmert fotballpublikummet i større grad enn tidligere.

JOHN CAREW

ble kåret til Norges beste fotballspiller av Dagbladet i mars. Og John Arne Riise ble Årets Spiller i fjor. I år er de ikke blant kandidatene.

De sportslige argumentene veier tungt, og er naturligvis i stor grad preget av spillernes svake prestasjoner i siste halvdel av EM-kvalifiseringen.

MEN DAGBLADET

legger også vekt på at vinneren av Årets spiller skal representere norsk fotball på en positiv måte og være et forbilde for yngre spillere. Derfor når ikke Carew og Riise opp i totalvurderingen denne gangen. Faktisk har vi bare funnet plass til Southamptons Claus Lundekvam blant våre utenlandsproffer.

KÅRINGEN AV

Årets spiller baserer seg på følgende:

 • Poengsnittet på Dagbladets spillerbørs fra årets tippeligarunder og i landskampene.
 • Avstemningen blant Dagbladets lesere på Dagbladet.no
 • Og oppfatningen i Dagbladets fotballredaksjon, sportslig og profilmessig, av kandidatene.

HER ER ÅRETS 10 kandidater - i tilfeldig rekkefølge:

1.Martin Andresen (26),

Stabæk

 • Stabilt høyt nivå på Stabæk hele sesongen. Gjorde landslagscomeback da han fikk Sembs tillit, og har stått fram med selvtillit, offensive ambisjoner og stor arbeidsmoral i høstens EM-kvalifisering.

2.Runar Berg (33), Bodø/Glimt

 • Demonstrerer jevnlig at han tilhører den ypperste eliten. Bedre trent og mer stabil. Har overblikk, pasningsfot og skuddbein på internasjonalt nivå. Trolig landslagsspiller om han hadde spilt i RBK.

3.Harald Brattbakk (32), RBK

 • Hans beste sesong. Det sier veldig mye. Tok ekstra ansvar for egen utvikling da Åge Hareide kom til klubben, og har framstått som mer enn en notorisk målscorer. Fortjent inne i landslaget igjen.

4.Tommy Berntsen (29), Lyn

 • Ruvende skikkelse både på og utenfor banen. Overtok treneransvaret etter Thordarson i sommer, og fikk humør i spillergruppa og gode resultater. Tilbake på landslagsnivå som spiller ut over høsten.

5.Ørjan Berg (35), Rosenborg

 • Overtok den sentrale midtbanerollen etter Bent Skammelsrud - og gjorde RBK enda litt bedre. Eminent ballkontroll med begge bein, balanse, overblikk, pasningssikkerhet og en offensiv innstilling.

6.Claus Lundekvam (30),

Southampton

 • En av få spillere som kan være bekjent av EM-kvalifiseringen. Etter mange stabilt gode år i England er han blitt en stopper på solid internasjonalt nivå. Ryddig og ærlig type.

7.Brede Hangeland (22), Viking

 • Etablert støttespiller på Viking - og allerede tungt inne på landslaget. Talent som har tatt steget opp på høyeste nivå. Dem er det altfor få av. Stor aksjonsradius, god i nærkamper, rolig med ballen.

8.Henning Berg (34), Glasgow Rangers

 • Spilte seg først inn på Blackburn etter langt skadefravær, og bidro til at klubben fikk E-cupplass, før han etablerte seg på midtstopperplass i Rangers. Landslagskaptein og god i EM-kvalifiseringen.

9.Raymond Kvisvik (28), Brann

 • Kom tilbake fra Austria Wien i sommer. Forventningene var store i kriserammede Brann. Og Raymond slo til umiddelbart - og løftet Brann opp av gjørma. Viktig både sportslig og sosialt.

10.Espen Johnsen (23), RBK

 • Fikk litt overraskende tillit som førstevalg både på RBK og Norge denne sesongen. Men har taklet begge utfordringene mesterlig. Endelig et keepertalent som har tatt steget opp på internasjonalt nivå.
JOHN ARNE RIISE: Ble kåret til Årets Spiller i fjor. I år er han ikke blant kandidatene.
JOHN CAREW: Ble kåret til landets beste spiller av Dagbladet i mars. Nå er han ikke blant kandidatene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer