Stem på folkets idrettshelt

For 16. året på rad skal Dagbladet og Norsk Tipping dele ut den prestisjefylte utmerkelsen Folkets Idrettspris. Din stemme avgjør hvem av våre 13 kandidater som skal få prisen.


Stem her!

Skøytekongen Johann Olav Koss var den første som fikk Folkets Idrettspris i 1990. Koss var en ekte idrettshelt, og vant prisen tre ganger.

Drillos og rallymester Petter Solberg har vunnet den to ganger hver.

I fjor var mer enn 20 000 med på å stemme fra OL-vinner i spyd Andreas Thorkildsen til folkets idrettshelt.

I morgen presenterer vi første kandidat til Folkets Idrettspris. Du gir din stemme her

Våre 13 kandidater til Folkets Idrettspris er plukket ut av Dagbladets sportsredaksjon. Samtlige har utmerket seg på et høyt internasjonalt nivå med sine prestasjoner.

Det er du som bestemmer hvem som blir folkets idrettshelt i 2005. Blant alle som avgir stemme, trekker vi ut én som får et reisegavekort til verdi av 10 000,- kroner. Reisemålet bestemmer du selv.

Her er kandidatene:

MARIT BJØRGEN:  Fullstenig utilnærmelig i skisporet. Er hun din favoritt? Foto: Ole C. H. Thomassen
MARIT BJØRGEN: Fullstenig utilnærmelig i skisporet. Er hun din favoritt? Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

1. Bjørn Einar Romøren (24)

Satte verdensrekord med 239 meter i Planicia i mars i år. Vilt, rått og ekstremt, sa ekspertene. Rekordholderen vurderte å sette Telemark-nedslag.


2. Marit Bjørgen (25)

Overlegen og utilnærmelig i skisporet. Vant tre VM-gull i Oberstdorf i vinter, og hentet hjem verdenscupen sammenlagt.


3. Even Wetten (23)

Få utenfor skøytemiljøet kjente til Wetten, før han vant VM-1000-meteren i Inzell. Han perset med nesten to sekunder, og felte en tåre.

4. Thor Hushovd (27)

Sykkelproffen imponerer voldsomt på landeveien, og vant den ettertraktede spurttrøya i årets Tour de France. En stor prestastasjon.


5. Gro Marit Istad Kristiansen (28)

Overrrasket absolutt alle da hun gikk til topps på fellesstarten i VM i Hochfilzen. Etter mye problemer, fikk hun endelig en velfortjent triumf.


6. Rune Stordal (26)

Skøyteløper Stordal var også ukjent for de fleste. Selv trodde han det var mulig å kjempe om VM-medalje, men gull på 1500 meter var en sensasjon.


7. Ole Einar Bjørndalen (31)

Verdens suverene skiskytter. I VM i Hochfilzen kopierte han sin bragd fra OL i Salt Lake City: Fire titler tok han med seg hjem.


8. Gunn-Rita Dahle (32)

Populære Gunn-Rita vant maraton-VM i terrengsykling på Lillehammer, og 14 dager seinere vant hun VM i rundbaneløypa i italienske Livigno.

9. Frode Estil (33)

Endelig gikk Estil helt til topps aleine. På 50 km fellesstart i Oberstdorf spurtet han fra på de to siste kilometrene, og sikret seg VM-gullet.


10. Robert Sørlie (47)

Brannmannen fra Hurdal gikk til topps i Iditarod for andre gang. Sørlie brukte 18 timer, 39 minutter og 31 sekunder gjennom isødet med sine hunder.


11. John Arne Riise (25)

LIverpool-proffen var en viktig brikke da han var med på å vinne Champions League i Istanbul. Riise vant Folkets Idrettspris i 2001.


12. Håndballjentene

De populære jentene vant EM i Ungarn ifjor. Nå kjemper de om ny heder i VM i Russland. Håndballjentene vant Folkets Idrettspris i 1999.


13. Henrik Bjørnstad (26)

Kvalifiserte seg til PGA - USA-touren i golf. Prestasjonen hans er større enn de fleste kan forstå. Berømmelsens vei ligger åpen.


Stem her!

HENRIK BJØRNSTAD: Kvalifiserte seg nettopp til PGA-USA-touren. En enorm prestasjon.