Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stem på folkets idrettshelt

Din stemme avgjør hvem av våre 12 kandidater som skal få prisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her stemmer du!

Folkets Idrettspris ble delt ut første gang i 1990 til skøytekongen Johann Olav Koss. Han var en ekte idrettshelt, og vant prisen tre ganger.

Drillos og rallymester Petter Solberg har vunnet den to ganger hver.

I fjor var mer enn 20 000 med på å stemme fram OL-vinner i spyd Andreas Thorkildsen til folkets idrettshelt. Han er også i år én av kandidatene, men får sterk konkurranse fra 11 andre idrettshelter.

I morgen presenterer vi første kandidat til Folkets Idrettspris. Du kan stemme ved å sende en SMS med kodeord FOLKETS og nummeret på din kandidat (eks FOLKETS 1) til 1937.

Hver SMS koster kr 3,-. Du kan også gi din stemme på dagbladet.no/sport/folkets.

Våre 12 kandidater til Folkets Idrettspris er plukket ut av Dagbladets sportsredaksjon. Samtlige har utmerket seg på et høyt internasjonalt nivå med sine prestasjoner.

Men det er du som bestemmer hvem som blir folkets idrettshelt i 2005. Blant alle som avgir stemme, trekker vi ut én som får et reisegavekort til verdi av 10 000,- kroner. Reisemålet bestemmer du selv.

HVEM BLIR FOLKETS IDRETTSHELT 2006? Dette er et knippe av kandidatene til Folkets Idrettspris 2006. Ole Gunnar Solskjær, Susanne Wigene, Andreas Thorkilsen, Gunn Rita Dahle, Kjetil Aamodt, Thor Hushovd, Marit Bjørgen og Roar Ljøkelsøy har alle utmerket seg med utrolige prestasjoner i året som gikk. I morgen presenterer vi første kandidat til Folkets Idrettspris. Foto: SCANPIX/AP
HVEM BLIR FOLKETS IDRETTSHELT 2006? Dette er et knippe av kandidatene til Folkets Idrettspris 2006. Ole Gunnar Solskjær, Susanne Wigene, Andreas Thorkilsen, Gunn Rita Dahle, Kjetil Aamodt, Thor Hushovd, Marit Bjørgen og Roar Ljøkelsøy har alle utmerket seg med utrolige prestasjoner i året som gikk. I morgen presenterer vi første kandidat til Folkets Idrettspris. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Tidligere vinnere av Folkets Idrettspris:

1990: Johann Olav Koss

1991: Johann Olav Koss

1992: Vegard Ulvang

1993: Drillos

1994: Johan Olav Koss

1995: Bjørn Dæhlie

1996: Vebjørn Rodal

image: Stem på folkets idrettshelt

1997: Rosenborg

1998: Drillos

1999: Håndballjentene

2000: Knut Holmann

2001: John Arne Riise

2002: Petter Solberg

2003: Petter Solberg

2004: Andreas Thorkioldsen

2005: Thor Hushovd

VERDENSMESTER: Roar Ljøkelsøy vant VM i skiflygning.
VERDENSCUPVINNEREN: Ole Einar Bjørndalen fikk sølv i Torino-Ol, men vant verdenscupen sammenlagt.
UKJENT FOR MANGE: Espen Berg-Knutsen var et ukjent navn for de fleste inntil han ble verdensmester i helmatch 300 meter rifle.
HOCKEYDRØMMEN: Patrick Thoresen ble solgt til Edmonton og slo gjennom i verdens tøffeste liga NHL.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!