Stem på Folkets Idrettspris 2022

Dagbladet skal også i år dele ut Folkets Idrettspris, stemt fram av våre lesere. Her er de nominerte.

DE NOMINERTE: Du kan stemme fram din favoritt til Folkets Idrettspris for 2022 fra denne lista over 12 nominerte. Selve avstemmingen er i bunnen av denne saken. Grafikk: Kjell Erik Berg
DE NOMINERTE: Du kan stemme fram din favoritt til Folkets Idrettspris for 2022 fra denne lista over 12 nominerte. Selve avstemmingen er i bunnen av denne saken. Grafikk: Kjell Erik Berg Vis mer
Publisert

Året 2022 går mot slutten og er et år preget av enorme sportslige prestasjoner, kontroversielle mesterskapsarrangører og turbulens i både politikk og samfunn.

Gjenåpningen etter corona-panademien er avløst av krigen i Ukraina, og midt oppe i alt dette er det arrangert OL, VM og EM med både norsk suksess, nedturer og manglende deltakelse. Nå kan du være med å bestemme hvilken av de sportslige prestasjonene dette året som bør hedres med selveste «Folkets Idrettspris».

Avstemningen er åpen fram til midnatt 31. desember. Vinneren offentliggjøres i Dagbladet på nyåret, og du kan stemme på din favoritt nederst i denne saken. Dette er de nominerte:

THERESE JOHAUG
Langrenn: Kronet karrieren med det eneste hun manglet - individuelle OL-gull. I en helt egen klasse som langrennsløper, og lettelsen over at hun la opp i 2022 kan føles fra Ruka til Beijing også i år.

ERLING BRAUT HAALAND
Fotball: Fenomenet Haaland er i ferd med å ta over hele fotball-verdenen. Etter overgangen til City er han akkurat nå kanskje verdens dyreste og mest målfarlige fotballspiller. Og mannen er fra Leeds.

HÅNDBALL-DAMENE
Håndball-damene: Vi tar det nesten for gitt at dette laget skal vinne mesterskap, men evnen til å gjenskape denne suksessen år etter år er intet mindre enn formidabel.

CASPER RUUD
Tennis: Ruud var én seier unna å bli verdensener i verdensidretten tennis. Tidenes beste norske tennisspiller spilte to GS-finaler og vant en rekke turneringer i sin ferd mot toppen av verdensrankingen.

JAKOB INGEBRIGTSEN
Friidrett: I egne øyne mislyktes han på 1500 meter i USA-VM og tok «bare» sølv. Fem dager seinere løp han inn til VM-gull på 5000 meter. Han fulgte opp med EM-gull på begge distansene. Selv løpssterke afrikanere må gni seg i øynene over 22-åringen fra Sandnes.

JOHANNES THINGNES BØ
Skiskyting: Fire OL-gull og en bronse i skiskyting taler for seg. En konge for Norge som briljerte i det golde, kinesiske landskapet i vinter. Bare skøyteløperen Eric Heiden har gjort det bedre i OL. I 1980 tok han fem gull.

MARTE OLSBU RØISELAND
Skiskyting: Skiskytteren ble den store OL-dronningen. Hun tok tre gull og to bronse i Beijing. Som om dette ikke var nok: 32-åringen fra Froland vant også verdenscupen sammenlagt.

MARIUS LINDVIK
Hopp: Skihopperen tok OL-gull i stor bakke. Han ble den første nordmannen siden Toralf Engan i 1964 som gjorde dette. Noen uker seinere fulgte han opp med VM-gull i skiflyging i Vikersund.

JØRGEN GRAABAK
Kombinert: Trønderen sto i spissen for et fantastisk OL for kombinertgutta. Han tok to OL-gull og ett OL-sølv. Endelig lyktes det på den aller største scenen for veteranen.

VIKTOR HOVLAND
Golf: Ligger an til å være inne blant de ti beste golfspillerne i verden også i 2022. Ble den første golferen siden Tiger Woods til å forsvare tittelen i Hero World Challenge. Vant også Dubai Desert Classic, og var på et tidspunkt rangert som nummer tre i verden.

JOHANNES HØSFLOT KLÆBO
Langrenn: To OL-gull og seier i Tour de Ski er prestasjoner som i seg selv er verdige en nominasjon til Folkets Idrettspris. Likevel er kanskje det mest symbolske ved Klæbos sesong i 2022 at han gikk forbi Bjørn Dæhlie i antall verdenscupseire, og ble som 25-åring den mestvinnende herreløperen så langt i historien.

JESPER SALTVIK PEDERSEN
Alpint: Ingen norsk idrettsutøver vant mer enn alpinisten i 2022. Han tok samtlige norske gull i Paralympics og var den eneste utøveren i Beijing som vant fire gull. I tillegg vant han PL-sølv i utfor. Saltvik Pedersen vant også tre gull og to sølv under VM i snøsport i Lillehammer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer