Stem på månedens spiller

Vikingspiller Bjarte Lunde Aarsheim ble kåret til månedens spiller i mai av Dagbladets lesere. Fram til lørdag kl. 15 kan du stemme på månedens tippeligaspiller for juni. Her er kandidatene.

1) Magnus Powell, LSK, 8-5-8: 7,0

Viser kanonform. Scoret to sist og demostrerte både hodestyrke og finslepen teknikk. Med Powell på laget er det ingen på Lillestrøm som har savnet Clayton Zane.

2) Mohammed Ouseb, Lyn, 6-7: 6,5

Fikk umiddelbar tillit under Stuart Baxter og viste seg som en klassespiller både mot Rosenborg og Tromsø. Sto over mot Moss på grunn av landskamp. Også da ble han kåret til banens beste for Namibia.

3) Martin Andresen, Stabæk, 5-6-8: 6,33

Stabæk leverer festtakter, Andresen har regien. Brilliant i de fleste av spillets faser. Plasseringssterk, pasningssikker og en stor tekniker.

4) Espen Søgård, Lillestrøm, 5-7-7: 6,33

Har gjort store framskritt i sin midtbanerolle på Åråsen. Jobber godt og har mye å by på også offensivt. Gode initiativ og sikker innleggsfot.

5) Peter Werni, Lillestrøm, 7-5-6: 6,0

En av grunnpillarene i et solid LSK-forsvar. Står på fra start til mål. Viser framdrift og enorm vinnervilje i sine mange offensive raid.

6) Magnus Kihlberg, Lillestrøm, 6-6-6: 6,0

Kihlberg har fylt tomrommet etter Runar Kristinsson på en imponerende måte de siste kampene. Dyktig duellspiller og god passningslegger. Gjør sjelden feil.

7) Terje Høsøien, Moss, 6-8-4: 6,0

Hadde en fantastisk kamp mot Lyn. Tok fullstendig luven av Runar Berg og Hassan El-Fakiri. Har vist seg som en taklingssterk og målfarlig spiller.

8) Jostein Flo, Strømsgodset, 6-8-4: 6,0

Selve fyrtårnet i Godset. River, sliter og skaffer seg nødvendig rom. Produserer drøssevis med sjanser og scorer viktige mål.

9) Ronny Deila, Odd Grenland, 4-7-7: 6,0 I knallform. Fjellstø i en av ligaens absolutt beste backrekker. Har dessuten vist en betydelig evne til å score mål.

10) Marel Baldvinsson, Stabæk, 6-6: 6,0

Unggutten som danket Fjørtoft ut av Stabæk-laget har imponert med duellstyrke, taktiske og tekniske egenskaper. Har endelig fått ut litt av sitt enorme potensiale. Scoringen mot RBK var det internasjonalt snitt over.

En spiller må ha spilt minst 2/3 av kampene for å komme med i vurderingen. Ved lik poengsum er følgende kriterier lagt til grunn: Flest spilte kamper, høyeste enkeltsum og best karakter sist kamp (form).

  • Tallene viser børspoeng i april på Dagbladets spillerbørs kamp for kamp, snittscore og antall ganger på rundens lag (i parentes).

    VURDERING:

  • En spiller må ha spilt minst 2/3 av kampene for å komme med i vurderingen.

    Ved lik poengsum er følgende kriterier lagt til grunn:

  • Flest spilte kamper.
  • Høyeste enkeltsum.
  • Best karakter sist kamp (form).
  • Avstemmingen avsluttes lørdag 30. juni kl. 15.00.