Stem på månedens spiller!

Swift, Berntsen eller Ohr? Hvem var best i Tippeligaen i juni. Du bestemmer hvem som var månedens spiller!

En spiller må ha spilt minst 2/3 av kampene for å komme med i vurderingen. Ved lik poengsum er følgende kriterier lagt til grunn: Flest spilte kamper, høyeste enkeltsum og best karakter sist kamp (form). Poengene er fra Dagbladets spillerbørs.

Gi din stemme i avstemningen til høyre!

Eller stem via SMS: Send dbpoeng spillerens nr. til 1960. Du kan stemme fram til tirsdag 9. juni klokka 14.00. Tjenesten koster fem kroner.

1. Jonny Hanssen, Lyn

Snitt: 6,5 (6-7)

Følgende sier det meste om Jonny Hanssens spill i Lyn denne sesongen: Han er den eneste som har vært nominert til Månedens spiller alle månedene så langt. Lyn med og uten Jonny betyr stor kvalitetsforskjell.

2. Johan Arneng, VIF

Snitt: 6,5 (7-6)

Svensken er et arbeidsjern på Vålerengas midtbane, og har i juni vist hva han er god for. Taklingssterk, solid defensivt og en god pasningslegger. Scoret to viktige mål i juni.

3. Tommy Berntsen, Lyn

Snitt: 6,3 (6-6-7)

Spiller aldri en dårlig kamp og har vært serieleder Lyns beste spiller i juni. Det oser sjef av lagets naturlige kaptein, og Tommy styrer laget fra sin midtstopperplass og bidrar også offensivt. Vinner det meste i lufta.

4. Frode Johnsen, RBK

Snitt: 6 (6-6)

Har markert seg direkte etter lang tids skadeavbrekk. Med Frode på topp har RBK funnet flyten i angrep igjen og har scoret seks mål på de to kampene han har spilt i juni. Vinner nærmest alt av dueller og er stor på dødballer.

5. Stian Ohr, VIF

Snitt: 6 (6-6-6)

Kreativ kantspiller som er viktig i Vålerengas angrepsspill. Slår gode innlegg, og har vist at han også er målfarlig med to scoringer i juni. Kreativ og initiativrik på kanten og er en publikumsfrier når han lykkes.

6. Pa-Modou Kah, VIF

Snitt: 6 (7-6-5)

Brukes i forsvar og midtbanen om hverandre, og løser begge oppgavene like godt. Er nesten alltid på rett plass, og løper opp motstanderen når han ikke er det. Er blitt en støttespiller i Rekdals mannskap.

7. Christian Flindt Bjerg

Snitt: 5,75 (7-4-6-6)

Dansken har funnet formen, og har vært en av Odds beste spillere i alle juni-kampene. Er blitt en bedre lagspiller, men er fortsatt god til å skape - og utnytte - ting på egenhånd. Hærfører når Odd spiller bra.

8. Knut Walde, Brann

Snitt: 5,7 (5-6-6)

Er bare 20 år, men den 1,92 meter høye midtstopperen er suveren i luftrommet og har vært så god i Brann-forsvaret denne sesongen at han har spilt seg inn i U-21 landslagstroppen. Spennende nykommer i norsk toppfotball.

9. Per Egil Swift, Lyn

Snitt: 5,7 (6-6-5)

Godt voksen kar som endelig har fått sitt store gjennombrudd, og har en stor del av æren for at Lyn er solid serieleder ved halvspilt serie. Matchvinnertype som scoret kampens eneste mål mot både Bryne og Sogndal i juni.

10. Øyvind Storflor, Moss

Snitt: 5,7 (5-5-7)

Har hatt en god juni-måned på venstrekanten i Moss. Har bra rykk og er en finslepen tekniker som tør utfordre. Stor kamp mot Sogndal sist, da han hadde to målgivende pasninger. God i medgang.