Stemmeseddelen van Gaal ikke vil se

Wayne Rooney lovpriser managere som er linket til United.

STEMMENE: Wayne Rooney stemte fram José Mourinho og Pep Guardiola som de beste managerne for 2015. Begge har blitt linket til United, med tanke på å erstatte manager Louis van Gaal. Foto: NTB Scanpix/FIFA
STEMMENE: Wayne Rooney stemte fram José Mourinho og Pep Guardiola som de beste managerne for 2015. Begge har blitt linket til United, med tanke på å erstatte manager Louis van Gaal. Foto: NTB Scanpix/FIFA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ikke overraskende var det Lionel Messi som stakk av gårde med Gullballen i sveitsiske Zürich i går. Det var femte gang i karrieren at argentineren ble kåret til verdens beste fotballspiller.

En som ikke fikk like mye oppmerksomhet for sin pris er Barcelona-manager Luis Enrique, som vant kåringen av verdens beste trener for et herrelag. Spanjolen fikk 35,28 prosent av stemmene.

Pep Guardiola (22,97 prosent av stemmene) og Jorge Sampaoli (9,47 prosent av stemmene) var de to som var nærmest.

Rooney-stemmer FIFA annonserte på sine hjemmesider i går hvilke landslagskapteiner som stemte på hvem. Der kom det blant annet fram hvem Englands Wayne Rooney stemte på.

Det står ikke noe i FIFA-reglementet om at Rooney ikke kunne stemme på sin egen klubbtrener, dersom han holdt van Gaal for å være en av de beste managerne.

Rooney ga 5 poeng til José Mourinho, 3 poeng til Pep Guardiola og 1 poeng til Jorge Sampaoli (manager for Chile).

Nåværende Manchester United-manager Louis van Gaal er ikke overraskende fraværende på topp 3-lista, men det er interessant å se at to av de managerne som har vært linket til Manchester United denne sesongen, begge står oppført på de to første plassene.

José Mourinho har vært nevnt flere ganger som ny Manchester United-manager etter at portugiseren fikk sparken i Chelsea. Pep Guardiola har selv annonsert at han gir seg i Bayern München etter sesongen, og spanjolen har blitt linket til begge Manchester-lagene.

- Unnskyld Pep Guardiola gikk selv ut og sa unnskyld for at han har lagt press på managere i England ved å gå ut med nyheten så tidlig.

- Unnskyld. Normalt respekterer jeg mine kolleger, opp gjennom min karriere som trener og spiller. Så unnskyld. Det var ikke min intensjon, sier Guardiola ifølge Sky Sports.

Han vil ikke fortelle hvilken klubb han tar over før han har signert kontrakten.

Les også: Derfor bør Pep Guardiola ta over Manchester City (FourFourTwo i samarbeid med Dagbladet).

Vinnere:

Gullballen 2015:
Lionel Messi (Argentina og Barcelona).

Verdens beste kvinnelige fotballspiller 2015:
Carli Lloyd (USA og Western New York Flash)

Verdens beste trener for et kvinnelag:
Jill Ellis (Det amerikanske landslaget)

Verdens beste trener for et herrelag:
Luis Enrique (Barcelona)

Årets lag i verden (herrer):
Manuel Neuer - Dani Alves, Thiago Silva, Sergio Ramos, Marcelo - Paul Pogba, Luka Modric, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

FIFA Fair Play-vinner:
Alle klubber og spillere som jobber aktivt i kampen mot diskriminering og for integrering av flyktninger.

Årets mål:
Wendell Lira (Vila Nova)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer