- Stemningen er ikke god

Erling Braut Haaland (22) har kommet til en større og bedre klubb. Men stemningen på hjemmekampene til Manchester City er dårligere enn den han er vant til fra Borussia Dortmund.

STJERNE: Erling Braut Haaland ble presentert som City-spiller utenfor Etihad Stadium 10. juli. Foto: NTB
STJERNE: Erling Braut Haaland ble presentert som City-spiller utenfor Etihad Stadium 10. juli. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Manchester City, Community Shield, klokka 18.00 lørdag

MANCHESTER (Dagbladet): Magasinet France Football rangerte i vinter de 30 stadionene i verden med best atmosfære.

På topp kommer hjemmebanen til Boca Juniors i Argentina, La Bombonera. Deretter følger Anfield i Liverpool, mens Dortmunds Signal Iduna Park kommer på tredjeplass.

Etihad Stadium - som tar 54.000 tilskuere - er ikke på lista i det hele tatt.

Se faktaboks nederst.

RINGSIDE: Ole Fuglestad er pressekontakt for Manchester City-supporterne i Norge. Foto: Privat
RINGSIDE: Ole Fuglestad er pressekontakt for Manchester City-supporterne i Norge. Foto: Privat Vis mer

- Stemningen er dessverre ikke god. Men det er den heller ikke på flere andre stadioner i Premier League, sier Ole Fuglestad til Dagbladet.

Han er pressekontakt for City-supporterne i Norge og utdyper:

- Generelt er det ingen stemning igjen i England sammenliknet med hva det var før. Jeg snakker nå om Premier League. Det skjedde noe etter Taylor-rapporten som kom etter Hillsborough-tragedien i 1989.

GRUSOMT: 96 Liverpool-supportere ble klemt i hjel på Hillsborough i Sheffield i 1989. For mange mennesker slapp inn på tribunen. Her forsøker noen av dem å komme i sikkerhet. Foto: NTB
GRUSOMT: 96 Liverpool-supportere ble klemt i hjel på Hillsborough i Sheffield i 1989. For mange mennesker slapp inn på tribunen. Her forsøker noen av dem å komme i sikkerhet. Foto: NTB Vis mer

I tragedien ble 96 Liverpool-supportere klemt i hjel på en ståtribune. Etterpå måtte alle stadioner bygges om til bare å ha sitteplasser.

Fuglestad påpeker at det de siste åra er blitt mange turister på kampene.

- Spesielt på Old Trafford (Manchester United), Anfield (Liverpool), Emirates Stadium (Arsenal) og til dels på Etihad Stadium (Manchester City). Det hjelper ikke akkurat på stemningen. Mange av klubbene har lagt opp til det, og det priser ut lokale tilhengere.

FARGERIKT: Stemningen på Etihad Stadium kan være bra. Men da må det en storkamp til. Her fra oppgjøret mellom Manchester City og Real Madrid i april. Foto: NTB
FARGERIKT: Stemningen på Etihad Stadium kan være bra. Men da må det en storkamp til. Her fra oppgjøret mellom Manchester City og Real Madrid i april. Foto: NTB Vis mer

Men det kan også ta av på Etihad, understreker han:

- Spesielt hvis det er kamper mot Manchester United og Arsenal. Og du opplevde det i siste seriekamp mot Aston Villa forrige sesong. Hvis det er viktige kamper, og mye står på spill, kan det være kjempestemning, sier Fuglestad.

- Men dessverre er det heller laber stemning mot Burnley og Watford. I disse kampene setter fansen seg ned og slapper av. De venter på hvor mange mål City skal score.

KOK: Den gule veggen på Signal Iduna Park i Dortmund er blant de mektigste skuene i fotballverden. Foto: NTB
KOK: Den gule veggen på Signal Iduna Park i Dortmund er blant de mektigste skuene i fotballverden. Foto: NTB Vis mer

Det var på et vilt og kokende Signal Iduna Park at Haaland hadde noen magiske stunder med Borussia Dortmund. I lang tid var det ikke publikum der på grunn av coronaen.

Haaland har aldri lagt skjul på at jubel eller pipekonsert er noe som får fram det beste i ham.

Spørsmålet er om han vil gjøre som Jakob Ingebrigtsen under friidretts-VM i USA - veive med armene og piske Etihad-publikum til innsats.

- Han har sagt at spillet til City passer ham perfekt. Hvis han holder seg frisk, tror jeg han scorer 20 mål i Premier League, sier Fuglestad.

Tidligere City-spiller Danny Mills går enda lenger:

- Haaland kommer til å bli oppsiktsvekkende og sensasjonell. Det vil ikke overraske meg om han scorer nærmere 30 mål i Premier League.

TRIST: Erling Braut Haaland har fans over hele verden. Det er også utøvere i friidretts-VM som føler noe for nordmannen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: Dortmund YouTube / NRK Vis mer

Den offisielle delen av sesongen starter mot Liverpool i Community Shield lørdag. Kampen går på King Power Stadium i Leicester.

- Jeg tror Community Shield betyr mer for Pep Guardiola enn vanlige City-supportere. Når det har vært snakk om å telle innenlands trofeer, har han korrigert folk. For fansen er det en blanding av treningskamp og tellende kamp, sier Fuglestad.

- Community Shield, FA-cupen og ligacupen betyr mindre og mindre. Du får bare småpenger sammenliknet med det du gjør i Champions League.

MATCHVINNER: Erling Braut Haaland scoret etter 12 minutter i debuten for Manchester City natt til søndag. Laget slo Bayern München 1-0 i Green Bay, USA. Foto: NTB
MATCHVINNER: Erling Braut Haaland scoret etter 12 minutter i debuten for Manchester City natt til søndag. Laget slo Bayern München 1-0 i Green Bay, USA. Foto: NTB Vis mer

Uansett: Alvoret nærmer seg. Og spenningen stiger rundt Haaland.

- Er det muligheter for at de norske supporterne får møte ham?

- Det har jeg ikke spekulert i. Utgangspunktet er at det er fryktelig vanskelig. City passer på spillerne veldig nøye. Jeg er fra Jæren. Så det er nok større sjanse for at jeg møter ham der enn i Manchester, sier Fuglestad og smiler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer