Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stempler Ferguson som en feig bølle

- Nå er det slutt på at dommerne lar tvilen komme United til gode, sier eks-toppdommer.

ANGRIPER FERGUSON: Tidligere toppdommer i Premier League, Jeff Winter, ville saksøkt Sir Alex Ferguson om han var Alan Wiley. -  Han tror han er urørlig og utilnærmelig. Men han er også en bølle, sier Winter. Her viser han Ferguson opp på tribunen i en kamp på St. James Park i 2003. Foto: AFP PHOTO Adrian DENNIS
ANGRIPER FERGUSON: Tidligere toppdommer i Premier League, Jeff Winter, ville saksøkt Sir Alex Ferguson om han var Alan Wiley. - Han tror han er urørlig og utilnærmelig. Men han er også en bølle, sier Winter. Her viser han Ferguson opp på tribunen i en kamp på St. James Park i 2003. Foto: AFP PHOTO Adrian DENNIS Vis mer

||| (Dagbladet.no): Det stormer igjen rundt Sir Alex Ferguson, etter at United-manageren karakteriserte dommer Alan Wiley som for utrent til å dømme lørdagens 2-2-kamp mot Sunderland på Old Trafford.

Nå er det Ferguson som får så kilten flagrer, av den nylig pensjonerte Premier League-dommeren Jeff Winter. Han mener uttalelsene om Wiley har opprørt dommerstanden såpass grundig at de kommer til å få negative konsekvenser for Manchester United i tida framover.

- Jeg tror dommerne er så rasende over dette at Sir Alex kanskje vil få merke at United ikke lenger får tvilsavgjørelsene i sitt favør i visse situasjoner, sier han til The Guardian.

Ville saksøkt Ferguson

Winter har vondt av sin tidligere kollega Wiley, og tror han vil bli mobbet til evig tid på engelske fotballbaner som et resultat av Fergusons uttalelser.

- Det var et feigt angrep - Sir Alex ville ikke sagt det direkte til Alan Wiley. I hver kamp Wiley kommer til å dømme framover, der han tar en avgjørelse som opprører fansen, vil det resultere i sanger av typen «du er ikke i god nok form til å dømme», han kommer til å bli kjent som den utrente dommeren. Men det bryr ikke Sir Alex seg om, raser Winter.

The Times har imidlertid funnet ut av Wiley faktisk løp mer enn de fleste spillerne på Old Trafford. Dommeren tilbakela 11 039 meter i løpet av 94 minutter, bare fire United-spillere og tre Sunderland-spillere løp mer.

Winter sier han ville vurdert å saksøke Ferguson dersom han var i Wileys sko.

- Alan Wiley var ikke skyld i at United bare fikk uavgjort, og han kan ikke forsvare seg. Det vil nok ikke skje, men om jeg var Alan, ville jeg vært fristet til å saksøke Sir Alex, sier han.

- Ikke som Sir Bobby

Og fortsetter med å filleriste United-manageren på en måte man sjelden ser maken til.

- Han tror han er urørlig og utilnærmelig. Men han er også en bølle. Han snakket i minnestunden til Sir Bobby Robson for et par uker siden, og sa han hadde lært mye av Sir Bobby. Men det har han ikke, de var totalt forskjellige. Sir Bobby var en gentleman. Han var ydmyk og hadde respekt for folk, sier Winter.

Dommerangrepet har ikke gått upåaktet hen, og FA vurderer å straffe skotten for slakten av Wiley. Det betyr uansett ingenting, mener Winter.

- Hvilken forskjell vil det gjøre? De kan gi ham en karantene og bøtelegge ham. Men bøter gjør ingen skade på mangemillionærer.

Det tror han derimot dommerens raseri kan gjøre:

- Sir Alex vil kanskje merke at et par dommeravgjørelser går imot ham, sier Winter.

SPÅR WILEY-MOBBING FRA TRIBUNEN: Jeff Winter tror Wiley må belage seg på mye hets fra tribunen etter uttalelsene fra Ferguson. Her har han nettopp vist ut Kieran Richardson på Old Trafford i helga. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
SPÅR WILEY-MOBBING FRA TRIBUNEN: Jeff Winter tror Wiley må belage seg på mye hets fra tribunen etter uttalelsene fra Ferguson. Her har han nettopp vist ut Kieran Richardson på Old Trafford i helga. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling