Stempler Occean som juksemaker

Martin Andresen var ikke nådig mot Oliver Occean etter å ha plantet albuen i brystet på Odd-spissen.

Andresen mener Occean bevisst gikk inn for å få ham utvist.

-  Occean filmer for å få meg utvist. Du så vel hvordan han lå nede i to minutter før han spratt opp og var helt frisk? Han må ha vært kjempeskadet, sier Brann-kapteinen sarkastisk.

Oliver Occean mener derimot Andresen bør straffes hardt av Norges Fotballforbund etter albuen som traff ham i brystet.

Påstand mot påstand

-  Hva er problemet til dommeren? Alle så hva som skjedde. Han treffer meg i brystet med vilje og slipper unna med gult kort. Han bør få suspensjon når de (NFF) ser videoen fra kampen. Jeg trodde han var en fair spiller. Det synes jeg ikke lenger, sier Occean til Dagbladet.

-  Andresen mener du filmer for å få ham utvist?

-  Det sier han bare for å forsvare seg selv. Jeg er helt sikker på at han skulle vært utvist. Den eneste grunnen til at han ikke blir det, er fordi han heter Martin Andresen, mener Occean.

Dommer Svein Erik Edvartsen så albuen fra Andresen, men mener den ikke var bevisst.

-  Fra min posisjon utsetter Andresen Occean for fare. Grunnen til at jeg ikke viser ham ut, er fordi jeg ikke oppfatter slaget som bevisst.

Oppgitt Andresen

Andresen bare rister på hodet over dommerens forklaring:

-  Sier han at jeg utsatte Occean for fare? Det var jo jeg som skulle hatt frispark før han kaster seg som om han var skutt, sier Andresen oppgitt.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde gir Andresen sin fulle støtte - og mener Brann også ble snytt for straffe på overtid da Robbie Winters gikk i bakken i duell med Espen Ruud:

-  Han tar et godt grep rundt Robbie. Det er blitt blåst straffe for langt mindre tidligere.

Etter kanonkampen mot Rosenborg sist trodde mange bunnlaget Odd ville bli lett match for rødtrøyene fra Bergen. I stedet var det tabelljumboen som var nærmest seieren. Brann har nemlig ikke vunnet i runden etter at de har slått Rosenborg siden 1990.

-  Vi visste vi ikke ville få det enkelt her. Nøkkelspillerne våre fungerte ikke som de pleier, medgir Mjelde.

Slappe spisser

Branns fryktede superspisser hadde en elendig dag på jobben.

Toppscorer Bengt Sæternes hadde ikke én avslutning på mål. Charlie Miller ble byttet ut i pausen. Og Robbie Winters? Fullstendig usynlig, bortsett fra skuddet fra 18 meter etter 66 minutter. Det ble mesterlig reddet av dagens Odd-mann - keeper Rune Jarstein - som tok plassen fra en skadet Erik Holtan. Når ikke engang Paul Scharner og Martin Andresen var i nærheten av å nå sitt vanlige nivå fortjente ikke Brann bedre enn det ene poenget.

-  Det var dødt utpå her. Det funket bare ikke. Vi hadde ikke aggressivitet, forklarer Bengt Sæternes.

-  Vi tar aldri lett på noe, forsikrer Raymond Kvisvik.

Han fikk igjen en varm mottakelse av de tilreisende Brann-supporterne, selv om han bare har få uker igjen som Brann-spiller.

-  At de fortsatt er glad i meg tar jeg som et tegn på at jeg har gjort en bra jobb, og som en gest til det jeg har gjort for klubben i seks år, sier Kvisvik.

Får kjeft: Martin Andresen kaller Olivier Occean for en juksemaker.