FRIIDRETT OG FOTBALL? En av beilerne til OL-stadion etter OL, fotballklubben Leyton Orient, begynner å komme på andre tanker.Foto: SCANPIX/EPA/ANTHONY CHARLTON
FRIIDRETT OG FOTBALL? En av beilerne til OL-stadion etter OL, fotballklubben Leyton Orient, begynner å komme på andre tanker.Foto: SCANPIX/EPA/ANTHONY CHARLTONVis mer

Stempler OL-stadion i London som ubrukelig til fotball

Leyton Orient-formannen.

Den ruvende OL-stadion i London stemples som ubrukelig av den ene fotballklubben som kjemper om å arve arenaen.

Formann Barry Hearn i tredjenivåklubben Leyton Orient har lenge ønsket å se klubben sin på stadionet som kostet 4,5 milliarder kroner. Hjemmearenaen Brisbane Road er nærmeste fotballstadion til den nye kolossen i Stratford i Øst-London.

Han truet med rettslige skritt da West Ham til å begynne med ble valgt som arvtaker foran Tottenham. Avgjørelsen ble trukket tilbake, og budkampen pågår nå for fullt igjen.

Men fortsatt er det meningen at arenaen skal brukes til å arrangere friidretts-VM i 2017. Hearn mener at minst åtte løpebaner mellom gressmatten og publikum egner seg dårlig for fotball.

- Vi vurderer fortsatt en ny budrunde, men etter en omvisning ble jeg stadig mer overbevist om at arenaen ikke egner seg til fotballformål, sier Barry Hearn.

Han mener stadionet i så måte er feilbygd.

- Ingen tar ansvaret for å innrømme at stadionet er feilbygd. De som bestemte hørte ikke på rådene som ble gitt for fem år siden. Etterbruken er avgjørende her. Vi snakker om bruk av skattebetalernes penger. Vi kan ikke bare skyve det faktumet under teppet, mener Leyton Orient-sjefen.

OL-stadionet i London er landets tredje største arena etter Wembley og Twickenham. Den sto ferdig 29. mars i fjor.

(NTB)