Stempler United-fansen som søvnige

Sir Alex Ferguson misfornøyd.

(Dagbladet.no): Manchester Uniteds liker å kalle hjemmebanen sin Old Trafford for «Theatre of Dreams». Skal man tro Sir Alex Ferguson, tolker fansen det litt for bokstavelig.

Det hjelper ikke at Old Trafford har utvidet kapasiteten til smått fantastiske 76 000.

På lørdagskampene er Old Trafford stille som i graven, og halvparten av supporterne ligger og sover på setene sine, hevder Sir Alex.

- Jeg gjentar hele tida at jeg kunne ønske hvert bortelag kunne ta med seg 6000 fans, fordi det skaper konkurranse mellom fansen. Det skaper en mye bedre stemning og gjør våre fans bedre. På noen lørdager kommer de her og setter seg ned, halvparten av dem sover, og venter på å bli underholdt, sier Ferguson ifølge The Times. Fergusons uttalelser drukner likevel sammenlignet med hvordan Roy Keane ordla seg for et par siden:

- På bortebane er fansen fantastiske, jeg vil kalle dem hardcore-fans. Men hjemme tar de noen drinker og kanskje et par rekesmørbrød, og aner ikke hva som skjer på banen. Jeg tror at noen av dem som kommer til Old Trafford ikke kan stave ordet fotball en gang, sa iren.  

Mye aggresjon

På Champions League-kveldene våkner i hvert fall United-fansen til live. Da United møtte Celtic på onsdag, var stemningen så elektrisk som Ferguson ønsker at den skal være hele tida.

- Stemningen var fantastisk, og det hadde Celtic-fansen sin del av æren for. Vi trenger mer av det, sier Ferguson.

SØVNIGE? På lørdagskampene sitter halvparten av United-fansen og sover i stolene sine på Old Trafford, mener Sir Alex Ferguson. I Champions League er de imidlertid våkne, som her da Louis Saha har scoret mot Celtic. Foto: REUTERS
SØVNIGE? På lørdagskampene sitter halvparten av United-fansen og sover i stolene sine på Old Trafford, mener Sir Alex Ferguson. I Champions League er de imidlertid våkne, som her da Louis Saha har scoret mot Celtic. Foto: REUTERS Vis mer

På søndag er det klart for en av de virkelige hatkampene på Old Trafford - United mot Arsenal.

For hvem har vel glemt pizzaen som fløy gjennom lufta og traff Sir Alex midt i planeten, de voldsomme duellene mellom Patrick Vieira og Roy Keane, oppførselen til Arsenal-spillerne da Ruud van Nistelrooy satte straffesparket i tverliggeren eller den psykologiske krigføringen mellom Ferguson og Arsene Wenger?

På desperat poengjakt

I fjor var det ikke sånn. Keane var borte, Vieira var borte, og det samme var temperaturen som vanligvis preget oppgjørene.

Det er på tide å finne fram aggresjonen igjen.

- Jeg vet det kommer til å bli en fysisk tøff kamp mot United. Jeg husker kampen på Old Trafford for noen år siden med pizzaen, straffen og Ruud van Nistelrooy, sier Thomas Rosicky.

Arsenal trenger desperat en seier etter håpløse to poeng på tre kamper, og ligger fjerde sist på tabellen. United har derimot fått sin beste start i Premier League noensinne. Full pott på de fire første kampene gjør at de røde djevlene troner øverst på tabellen i ensom majestet.

- Vi har ikke råd til å tape på søndag, men det vil bli svært vanskelig for oss. Vi har ikke startet sesongen bra, men jeg håper seieren i Champions League (2-1 mot borte mot Hamburg) kan gi oss selvtillit nok til å vinne i Manchester, sier Rosicky.

<B>VIL HA BEDRE TRØKK:</B> Sir Alex Ferguson kunne ønske det var like bra stemning på lørdagskampene som på Champions League-kveldene.