Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stempler van Persie som ufin og respektløs

Wikestad tror likevel spissen blir gullnøkkelen.

BRYTER MED SJEFEN: Arsene Wenger (t.h) fikk en kalddusj da kaptein Robin Van Persie i sommer offentliggjorde et ønske om å forlate Arsenal. Nå hevdes det at spissen er tett på en overgang til Manchester U. Foto: Scanpix/ REUTERS / Eddie Keogh
BRYTER MED SJEFEN: Arsene Wenger (t.h) fikk en kalddusj da kaptein Robin Van Persie i sommer offentliggjorde et ønske om å forlate Arsenal. Nå hevdes det at spissen er tett på en overgang til Manchester U. Foto: Scanpix/ REUTERS / Eddie Keogh Vis mer

(Dagbladet): Robin van Persie (29) er hovedpersonen i sommerens heftigste overgangsføljetong i Premier League.

To ganger har Alex Ferguson snakket høyt om at Manchester United ønsker seg Premier League-toppscoreren - samtidig som både Juventus og Manchester City tilsynelatende har gitt opp jakten.

Tre dager før ligastarten er nederlenderen fortsatt Arsenal-spiss . Søndag forvirret han fansen i Tyskland - og han nekter fortsatt å forlenge en kontrakt som går ut neste sommer.

Dødelig duo I dag skriver britiske aviser at United og Arsenal er på glid - klubben er i intense forhandlinger om en van Persie-overgang.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad mener van Persies framtid fort avgjør ligagullet:

- Jeg føler van Persie er nøkkelen. Hvis han blir i Arsenal er de plutselig en utfordrer, går han til United er de ligafavoritter. Han og Rooney var nummer 1 og 2 på toppscorerlista i fjor, og de toppet også poenglista over mål og assister. Noen sier United ikke trenger van Persie, jeg er helt uenig, sier Wikestad til Dagbladet og utdyper:

- Van Persie er en garantist for mål. Han og Rooney sammen i 4-4-1-1-formasjon kan ikke bli noe annet enn fullstendig dødelig.

Problemet er prisen, selvsagt. Ifølge Daily Telegraph har United ennå ikke forbedret sitt innledende bud på 12 millioner pund (112 mill. kroner). Og avisa skriver at Ferguson og United ikke akter å betale mer enn 15 mill. pund for den skadeplagede 29-åringen. Det er fem mill. pund mindre enn Arsenals minstepris på kapteinen.

SPILLER I KVELD? Robin van Persie er for tida på landslagssamling, foran Nederlands møte med Belgia i kveld. Foto: Scanpix / REUTERS/Laurent Dubrule
SPILLER I KVELD? Robin van Persie er for tida på landslagssamling, foran Nederlands møte med Belgia i kveld. Foto: Scanpix / REUTERS/Laurent Dubrule Vis mer

Daily Mail hevder at United og Arsenal i går kveld satt i samtaler om spissen som scoret 30 ligamål forrige sesong - og at United forbereder et bud som nærmer seg 20 millioner pund.

Håpet er å få presentert van Persie i United-rødt i løpet av 48 timer, og i god tid før sesongåpningen mot Everton mandag.

25 mill. pund Ifølge Daily Mirror er United villige til å strekke seg til bittelitt mer enn 20 mill. pund. Partene sies å være nær enighet, på tross av at Ferguson skal være tvilende til å betale mer enn 15 mill.

Hadde «Silly Season»-programleder Wikestad vært United-sjef ville han betalt det som trengs.

- Det kan være 20-25 millioner pund. Hvis jeg var United ville jeg lagt pengene på bordet. Men dette vet sir Alex mye bedre en meg. Nå skal han ordne opp selv, direkte med Wenger. Men Arsenal må vurdere hva de får i motsetning til null kroner og van Persie ett år til. Et ligagull kan være verd opp mot 20 mill. pund. Samtidig er det umulig å holde på en ulykkelige spiller.

- Er det gambling å kjøpe ham, med tanke på skadehistorikken?

- Det er en liten gamble, men overgangssummen er ikke er så høy. Dessuten har han vært relativt skadefri de to siste sesongene, i utenomjordisk form.

Hørte aldri Wenger klage Wikestad synes van Persie var stygg med Wenger da han i sommer offentliggjorde at han ikke ville forlenge med Arsenal - fordi klubben mangler ambisjoner.

- Han var ufin. Du hørte ikke Wenger klage på van Persie da han var skadd. Arsenal bygde han opp til det han er. Greit nok at han vil vekk til ny klubb, men det brevet var respektløst.

- Tror du van Persie havner i United?

- Det er slik det alltid er. Spillermakta rår, dessverre.

• Van Persie er i Nederlands landslagstropp før treningskampen mot Belgia i kveld.

BRYTER UNITED-POLITIKK: Manchester United og Alex Ferguson har som klubbpolitikk å ikke brukte store penger på spillere på over 26 år, fordi de ikke kan selges på nytt. Sist gang United brøt regelen ble Dimitar Berbatov kjøpt inn i 2009. Foto: Scanpix / AFP /JONATHAN NACKSTRAND
BRYTER UNITED-POLITIKK: Manchester United og Alex Ferguson har som klubbpolitikk å ikke brukte store penger på spillere på over 26 år, fordi de ikke kan selges på nytt. Sist gang United brøt regelen ble Dimitar Berbatov kjøpt inn i 2009. Foto: Scanpix / AFP /JONATHAN NACKSTRAND Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media