Stemples som en giddalaus gjerrigknark

USAs største fotballstjerne slakter David Beckham.

GA IKKE ALT: Galaxys Landon Donovan slakter David Beckhams opphold i den amerikanske fotballigaen. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill
GA IKKE ALT: Galaxys Landon Donovan slakter David Beckhams opphold i den amerikanske fotballigaen. Foto: AP Photo/Mark J. TerrillVis mer

||| (Dagbladet.no): David Beckham ble straks USA- og Major Leagues største fotballattraksjon da LA Galaxy disket opp en femårspakke på 1,6 milliarder kroner i 2007.

Oppholdet i Los Angeles-klubben har ikke vært spesielt vellykket, og i vinter ble den tidligere England-kapteinen leid ut til AC Milan. I sommer skal 34-åringen tilbake til den amerikanske klubben.

Mye tyder Becks får en lite hjertelig velkomst fra lagkameratene når han kommer tilbake til California.

Jobbet ikke hardt
I boka The Beckham Experience har forfatteren Grant Wahl snakket med flere av britens Galaxy-lagkamerater. De er ikke nådige mot fotballikonet.

Sports Illustrated har publisert et utdrag av boka. Der får Beckham en lite flatterende attest fra USAs største fotballstjerne Landon Donovan. Angriperen beskriver Beckham som en spiller med lite lojalitet til klubben, både på og utenfor banen.

Donovan mener Beckham heller ikke trente bra nok.

- Du skal møte opp og trene hardt. Møt opp og spill hard. Kanskje han ikke er en leder, kanskje han ikke er en kaptein. Greit nok, men du bør klare å jobbe ræva av deg hver dag. Det har ikke skjedd, og jeg tror ikke det er for mye å forvente, sier playmakeren som nettet USAs andre mål mot Brasil i Prøve-VM-finalen søndag.

Donovan mener Beckhams gigantlønn er ødeleggende, og ber om at den tidligere United-vingen blir benket når han returnerer til USA med to og et halvt år igjen av kontrakten.

- Det finnes ingen annen spiller jeg ville sagt ikke var en god lagkamaerat, men han har ikke gitt alt. Han har ikke brydd seg, sier Donovan.

- Min følelse av dette er at David tror det er en spøk.

Tok ikke regningen
27-årige Donovan reagerer også på at Beckham var lite generøs da han og 10 andre Galaxy-spillere var ute og spiste et bedre måltid. Det var Beckham som arrangerte middagen.

- Da det ble snakk om å betale så tok ikke David regningen. Han la på akkurat sin del, og sendte den videre. Ingen ville trodd det, Beckham er en gjerrigknark.

Også Galaxy-forsvarer Greg Vanney ble skuffet over Beckham, som ikke viste seg som den lederen spillerne håpet på. Han forteller at Becks gjorde lite under dårlige perioder for laget.

- Jeg synes han er en fin fyr, en bra fra og en god fotballspiller med masse kvaliteter på banen. Men han lever ikke i vår verden. Kanskje var det ikke best for han personlig å ta tak i ting. Men det burde han gjort, for han var lederen vår.

VILLE TIL MILAN: David Beckham fikk viljen sin og ble leid ut til italiensk Serie A i vinter. Foto: EPA/ARMANDO BABANI
VILLE TIL MILAN: David Beckham fikk viljen sin og ble leid ut til italiensk Serie A i vinter. Foto: EPA/ARMANDO BABANI Vis mer