Norge - Malta, kl. 20.45 torsdag

Stemples som et problem

Hull var overbevist om at Markus Henriksen skulle bli solgt i sommer. Det skjedde ikke. I stedet mottar han angivelig en månedslønn på én million kroner, penger klubben ikke har budsjettert for.

KLAR FOR EM-KVALIK: Markus Henriksen og Norge møter Malta på Ullevaal torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KLAR FOR EM-KVALIK: Markus Henriksen og Norge møter Malta på Ullevaal torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer
  • Norge - Malta, klokka 20.45 torsdag

STORO (Dagbladet): - En rar situasjon! Jeg hadde aldri sett for meg at det skulle bli sånn.

Det sier midtbanespiller Markus Henriksen (27) om tingenes tilstand i Hull City. Han har vært kaptein og en meget populær spiller i den engelske Championship-klubben. Denne sesongen står han uten spilletid etter seks kamper.

Trolig er det ikke sportslige vurderinger som gjør at trener Grant McCann (39) har plassert ham på sidelinja. Derimot feilslått gambling med nordmannens kontrakt.

I mars benyttet klubben seg av en opsjon der den forlenget kontrakten med ett år. Dette skal først og fremst ha vært av forretningsmessige grunner, slik at Henriksen ikke gikk gratis til en annen klubb i overgangsvinduet i sommer.

Et tilbud fra Bordeaux i januar - angivelig på 18,5 millioner kroner - skal ha gjort klubben trygg på at Henriksen var attraktiv.

I starten av sesongen har manager McCann satset på spillere han vet skal være med videre. Så skjedde det at Henriksen likevel ikke ble solgt, og nå har problemene visstnok ballet på seg.

- Ikke budsjettert for

Lokalavisa Hull Daily Mail skriver at klubben har pådratt seg «et uønsket problem». Sjansen for å få noe som helst igjen for 27-åringen har sunket betraktelig. Avisa hevder at han har en månedslønn på 100.000 pund, eller rundt én million kroner. Dette er utgifter klubben angivelig ikke har budsjettert med - fordi den regnet med et salg.

Dagbladet møter Henriksen på et pressetreff på Thon Hotel Storo i Oslo før de kommende landskampene mot Malta (torsdag) og Sverige (søndag). Han innrømmer at situasjonen er spesiell.

- Alle som kan litt om fotball vet hvorfor denne situasjonen har oppstått. Treneren var helt sikker på at jeg ikke ville være der da overgangsvinduet stengte. Men det er jeg nå, så da får vi se hva framtida bringer, forteller han.

- Var det klubber som snuste på deg i sommer?

- Ja, det var noen som kom til klubben og meg. Men det stemte ikke helt, verken for meg eller klubben.

Henriksen fortsetter:

- Vi får se hva som skjer. Jeg må sette meg ned og prate med treneren - og ta en avgjørelse på hva som er best. Hvis han mener jeg ikke er god nok, så er det helt fair. Men hvis han mener jeg er god nok, og jeg likevel ikke får spille, så er det en trist situasjon.

50 millioner kroner

Hull betalte nederlandske Alkmaar angivelig rundt 50 millioner kroner for tre år siden. Det var noen av disse pengene engelskmennene håpet å få igjen for Henriksen, kanskje 20-30 millioner kroner. Det som nå kan skje, er at han tegner en intensjonsavtale med en annen klubb i januar. Og så forsvinner han gratis neste sommer.

Økonomisk kan dette lønne seg for Henriksen. Men sportslig er det ikke gunstig hvis han ikke får spilletid. Og i alle fall ikke hvis Norge kommer til EM-sluttspillet i 2020.

- Utfordringen nå er å reparere forholdet, slik at begge parter kan dra nytte av det, skriver Hull Daily Mail. Henriksen selv mener han har hatt en god dialog med klubben og at begge parter vil plukke opp hansken etter landslagspausen.

OPPMERKSOMHET: Martin Ødegaard har fått mye oppmerksomhet for et bilde han la ut på sin egen Instagram etter tapet for Athletic Bilbao. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video/Foto: NTB Scanpix, Strive, Instagram (Martin Ødegaard). Vis mer

Til tross for fravær av spilletid, føler han seg klar til kampene mot Malta og Sverige.

- Jeg er ikke bekymret for formen, sier Henriksen, som mener han leverer varene på Hull-treningene.

- Hva tenker du om de kommende landskampene?

- Hjemmekampen mot Malta må vi vinne uansett. Alt annet enn seier er ikke godt nok. Jeg ønsker meg seks poeng, men fire poeng er heller ikke krise.

Spania leder gruppa og har 12 poeng. Deretter følger Romania og Sverige med sju poeng. Norge har fem poeng, Malta tre og Færøyene null. De to beste lagene går til EM-sluttspillet i 2020.

EM-KVALIK
Spania440011-212
Romania421111-57
Sverige42118-77
Norge41218-75
Malta41032-103
Færøyene40043-120