Stemples som juksemaker

Viking-keeper Frode Olsen mener Ørjan Bergs armbruk mot keeperne er så stygg på cornerne at dommer Roy Inge Olsen må advares før Rosenborg-Viking i kveld.

Som ledd i kampforberedelsene har Frode Olsen sett Fredrikstad-Rosenborg i forrige serierunde på video. Han merket seg spesielt Ørjan Bergs rolle på cornere.

- Han stiller seg foran keeper og bruker armene for å dytte keeper bakover. Det gjorde han på alle cornerne. Hadde jeg vært dommer, hadde jeg blåst frispark mot Ørjan hver eneste gang. Det gjorde dessverre ikke dommeren i denne kampen, sier Frode Olsen.

Viking-keeperen tok opp temaet første gang i gårsdagens Stavanger Aftenblad. Der ble han spurt om han mener at RBK jukser.

- Så lenge dommeren ikke blåser, er det dessverre per definisjon lovlig. Men jeg er overbevist om at dette er et bevisst sperretrekk fra Rosenborg og Ørjan Berg, svarte Olsen. Han mener det er helt opplagt at Frode Johnsens 1-0 scoring mot Fredrikstad skulle vært annulert fordi Ørjan Berg hindret keeper. Han er overbevist om at Ørjans rolle er et bevisst sperretrekk fra Rosenborgs side.

- Dette må vi ta hensyn til og unngå at jeg blir innestengt, sier Olsen.

- Presses bakover

Viking har diskutert mottrekk på trening, og kommer ifølge Olsen til å ta opp saken med dommertrioen før kampen. Slik håper de å gjøre dommer Roy Inge Olsen ekstra årvåken for hva som skjer i feltet.

- Vi kommer til å ta dette opp med dommerne før kampen og dessuten ha en egen mann til å passe på Berg, sier Frode Olsen.

Han mener det må skilles mellom det å stille en mann foran keeper og hva som skjer i etterkant.

- Alle lag setter jo en mann på keeper. Det gjør vi også. Så langt er det greit. Men Ørjan presser keeper bakover i mål. Det er ulovlig, men Rosenborg vil vel helt sikkert si at det er opp til dommeren å vurdere det, sier Olsen.

Han understreker at liknende forseelser ute på banen gjerne resulterer i gult kort eller rødt kort om det gjelder avgjørende situasjoner der angrepsspillere holdes igjen bevisst.

- Men sett fra motsatt side er dette her like avgjørende situasjoner når keeper hindres ulovlig, sier Olsen.

- Verdens snilleste

Viking-keeperen er opptatt av å få fram at han ikke er spesielt ute etter Ørjan Berg.

- Jeg vil ikke bli oppfattet som sytet og ser ikke at dette kan henge ham ut. Jeg kjenner jo Ørjan fra før, og han er fair og verdens snilleste. Men han har fått denne rollen, sier han.

Helst skulle Olsen sett at saken ikke ble skrevet om i det hele tatt like i kjølevannet av Arild Stavrums åpne brev der Molde-spissen ber Roy Inge Olsen ikke være partisk mot Viking i dag.

- Jeg kan se at dette kan virke som om jeg henger meg på ham. Det er uheldig, men for Guds skyld - jeg er ikke opptatt av det i det hele tatt. Tvert i mot har jeg inntrykk av at Rosenborg ikke får særbehandling, sier han.

Ifølge Olsen ble intervjuet med Stavanger Aftenblad gjort tidlig i uka - før Stavums utspill.

- Viking var verst

Ørjan Berg var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld. Rosenborg-trener Ola By Rise begynner bare å le når han hører Olsens utspill.

- Nå har jeg stått i mål noen seriekamper i norsk toppserie selv (346 er norsk rekord, red.anm). I mine 19 år som keeper sto det alltid en mann foran keeper. Noen av de verste var Viking som hadde to mann foran keeper allerede i 1979. Om dette skulle være en oppfinnelse av Rosenborg, så er det i beste fall et tyveri, sier By Rise.

Han har også sett FFK-videoen og mener at Ørjan Berg ikke bryter reglene. Det beste beviset er at dommeren ikke blåser.

- Frode Olsen vil jo helst at det ikke skal stå noen foran keeper, men Ørjan holder seg på rett side av loven, sier By Rise.

Frode Johnsen avviser at Rosenborg bryter reglene.

- Klart at Ørjan står der for å hindre keeper. Men han har aldri fått beskjed om å holde keeper, sier han.

Sportsdirektør Rune Bratseth har bare en kommentar:

- Slikt som dette kan vi ikke gjøre annet enn å heve oss over.

JUKSER? Rosenborgs Ørjan Berg oppfører seg ufint mot keeperne når Rosenborg har corner, mener Viking-keeper Frode Olsen - og advarer nå dommerne mot Berg og Rosenborg.