Stemples som motbydelig etter målfeiring

Engelske aviser i harnisk over fotballproff.

(Dagbladet.no): Ipswich-spiller David Norris er i hardt vær etter målfeiringen hans mot Blackpool lørdag.

Norris ble matchvinner da han på halvvolley banket ballen inn til 1-0 for gjestende Ipswich to minutter før pause. Men heltestatusen forsvant da han løp feirende med armene i kryss foran kroppen, en såkalt håndjernsfeiring.

- Motbydelig, skriver både engelske The Sun og The Mirror.

Hedret drapsmann?

Grunnen til de sterke reaksjonene stammer fra i sommer. Da giftet den tidligere Plymouth Argyle-spilleren seg, og en av hans gode venner fra tida i Plymouth var tilstede i bryllupet.

Keeperen Luke McCormick drakk tett i bryllupet og kjørte hjem i fylla.

McCormick krasjet med en annen bil på motorveien, og tok livet av 10 år gamle Arron og broren hans Ben (8). Keeperen ble dømt til fengsel i sju år og fire måneder.

Målet mot Blackpool var Norris\' første for sesongen, og feiringen ses nå som en hyllest til fyllekjøreren som sitter inne. Det får både moren til de drepte guttene, det engelske fotballforbundet FA, og flere engelske aviser til å se rødt.

MOTBYDELIG: David Norris får passet påskrevet i engelske aviser etter den kontroversielle målfeiringen mot Blackpool. Faksimile: The Sun
MOTBYDELIG: David Norris får passet påskrevet i engelske aviser etter den kontroversielle målfeiringen mot Blackpool. Faksimile: The Sun Vis mer

Mor vil ha utestengelse

- Norris gjør dette foran tusenvis av supportere, inkludert barn, og sender ut den riv ruskende meldingen om at det er ok å kjøre i fylla og drepe noen, sier moren Amanda Peak til The Mirror.

FA har henvendt seg til Ipswich for å få en forklaring på feiringen. Den gir Norris selv til The Sun:

- Det var en privat melding, men jeg kan se hvordan folk kan tolke det dit de gjør. Jeg beklager om noen ble forulempet av dette. Luke er en venn av meg som gjorde en enorm tabbe og betaler prisen for den tabben nå, sier Norris.

Forklaringen er ikke god nok for moren til de to drepte guttene som vil ha Ipswich til å utestenge ham for en periode.

Ipswich Town har lagt ut en pressemelding på sine nettsider der de skriver at Norris er bøtelagt av klubben, og at han beklager dypt at målfeiringen er blitt misforstått.

Stemples som motbydelig etter målfeiring