Stemples som sjalu

Manchester United har fått sin verste start på 30 år. Tidligere Old Trafford-gigant Wayne Rooney (36) er alt annet enn imponert. Mot Liverpool i kveld vil han sette Cristiano Ronaldo på benken. TV-profil stempler ham som sjalu.

MANAGER: Wayne Rooney trener DC United i Washington. Foto: NTB
MANAGER: Wayne Rooney trener DC United i Washington. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Liverpool, klokka 21.00

MANCHESTER (Dagbladet): - Jeg ville ikke ha spilt med Cristiano Ronaldo. Og jeg ville ikke ha spilt med Marcus Rashford.

Det skriver Wayne Rooney i sin spalte i The Sunday Times før kveldens storkamp mellom Manchester United og Liverpool.

- Hvis jeg var i skoene til Erik ten Hag, ville min største bekymring ha vært å få energi inn på banen. Lagets manglende suksess med å rekruttere en nummer ni (spiss), betydde at de måtte stole på Ronaldo mot Brentford (0-4), sier han.

- Han har ikke trent mye med laget. Og han trenger tid til å komme i form, påpeker Rooney, som mener portugiseren ikke er riktig mann å ta med når framtidas lag bygges.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney spilte sammen i Manchester United. Dette bildet er fra 2008. Foto: NTB
TIDLIGERE LAGKAMERATER: Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney spilte sammen i Manchester United. Dette bildet er fra 2008. Foto: NTB Vis mer

Uttalelsene får den engelske TV-profilen Piers Morgan til å reagere på Twitter:

- Rooney har vunnet 28 prosent av kampene sine som manager og tapte 6-0 med sitt DC United i går. Jeg foreslår at han toner ned trenerrådene og denne sjalu «bitchingen» av Ronaldo som aldri tar slutt.

Rooney har ikke kommentert utspillet, men er krystallklar om Manchester United. Troféløse år - og prestasjoner som bare blir verre og verre - er ikke akseptabelt:

- Hadde dette skjedd med noen av United-lagene jeg spilte for, ville folk blitt sjokkert. Både fans, journalister og alle andre lag i England. Men det verste er at verken resultatene eller prestasjonene overrasker meg, sier han.

United ligger helt på bunn av Premier League med to tap. Skulle de gå på et nytt nederlag i kveld, er gullhåpet i realiteten over - hvis noen drømte om noe slikt.

UTE AV DET: Marcus Rashford har sluttet å smile, ifølge Wayne Rooney. Foto: NTB
UTE AV DET: Marcus Rashford har sluttet å smile, ifølge Wayne Rooney. Foto: NTB Vis mer

Han mener det svikter på det grunnleggende som innsats og vilje. For Rashfords del er Rooney rett og slett bekymret.

- Han ser ut som om han vil være alle andre steder enn på fotballbanen. Jeg har ikke sett ham smile på lang tid. Prestasjonen har falt. Og han er ikke blitt tatt ut på det engelske landslaget på et år.

Heller ikke Liverpool har fått en drømmestart med to kamper uavgjort. Dårligere har det aldri vært under manager Jürgen Klopp.

RASLER MED SABLENE: Manchester United-fansen har varslet protester før kampen i dag. Foto: NTB
RASLER MED SABLENE: Manchester United-fansen har varslet protester før kampen i dag. Foto: NTB Vis mer

På forhånd trues storkampen av protester. Engelske medier skriver at rundt 10 000 United-supportere vil marsjere før start for å markere sin misnøye mot eierfamilien Glazer.

Skulle kampen bli stoppet, på samme måte som forrige sesong, er Klopp klar på at alle tre poengene må gå til Liverpool.

- Jeg håper virkelig ikke at det skjer. Men hvis det skjer, bør vi få alle poengene, sier han.

- Vi har ingenting med denne situasjonen å gjøre. Vi kan ikke bare finne en ny dato. Det er en utrolig travel periode.

Liverpool skal spille 25 kamper før VM starter i november.

LIVERPOOL-MANAGER: Jürgen Klopp. Foto: NTB
LIVERPOOL-MANAGER: Jürgen Klopp. Foto: NTB Vis mer

Klopp sier at han ikke han noen råd til Uniteds nye manager, Erik ten Hag. Men han konstaterer at trenere kommer og går på Old Trafford.

- Tenk hvor mye penger Liverpool har spart på ikke å betale for treneravganger. Jeg burde nevnt dette da jeg signerte min forrige kontrakt, sier han med et glimt i øyet.

- Det er ingen grunn til å føle sympati for ten Hag. Hvis det er fotballproblemer, så har vi alle problemer. Fotballen er en verden full av haier. Hvis jeg har sympati, så vil ikke det gjøre noe fra eller til. Vi har alle våre problemer. Og det er det, sier Klopp.

Avspark: Klokka 21.00.

Premier League

Arsenal33009-29
Manchester C.32109-37
Leeds32107-37
Tottenham32107-37
Brighton32104-17
Newcastle31205-35
Fulham31205-45
Brentford31118-54
Crystal Palace31114-44
Nottingham Forest31112-34
Southampton31115-74
Chelsea31113-54
Aston Villa31023-63
Bournemouth31022-73
Liverpool20203-32
Everton30122-41
Wolverhampton30121-31
Leicester30125-81
Manchester U.20021-60
West Ham30030-50

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer