SCORER OG SCORER: På tide måneder i Liverpool har Daniel Sturridge notert flere mål enn han gjorde på tre og et halvt år i Chelsea. Her feirer han en nettkjenning mot WBA på Anfield forrige helg. Foto: REUTERS/Phil Noble
SCORER OG SCORER: På tide måneder i Liverpool har Daniel Sturridge notert flere mål enn han gjorde på tre og et halvt år i Chelsea. Her feirer han en nettkjenning mot WBA på Anfield forrige helg. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Stemplet som arrogant, ego og lat

Nå er Daniel Sturridge ligaens toppscorer.

(Dagbladet): Han ble oppdaget som sjuåring av Aston Villa. Og da han skrev under for Manchester City som 13-åring hadde han allerede vært innom Coventry.

Det har aldri vært noen tvil om at det bor noe helt spesielt i Daniel Sturridge (24).

Et av de store talentene - Jeg husker Sturridge fra min tid i England som et av de store talentene, da han kom opp som junior i City, sier TV2-ekspert og Premier League-veteran Claus Lundekvam til Dagbladet.

Men først i 2013 slo Sturridge virkelig gjennom, etter overgangen fra Chelsea til Liverpool i januar. Før avspark mot Arsenal søndag er spissen toppscorer i Premier League med åtte seriemål på ni kamper.

Og siden årsskiftet står han med 21 nettkjenninger på 27 matcher. Til sammenlikning scoret han bare 13 ganger på 63 kamper i løpet av tre og et halvt år i Chelsea-trøya.

MÅLDANS: Daniel Sturridge har scoret åtte mål så langt i Premier League denne sesongen. Foto: Foto: REUTERS/Phil Noble
MÅLDANS: Daniel Sturridge har scoret åtte mål så langt i Premier League denne sesongen. Foto: Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Han er bare 24 år og ble bare bedre og bedre, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Da han ble hentet i vinter var Liverpool-gutta ytterst spent på møtet med Sturridge, fortalte Telegraph-spaltist og tidligere England-spiss Alan Smith rett etter ligastarten.

- Daniel Sturridge kom til Merseyside i januar med et visst rykte. Arrogant, lat og med et mindreverdighetskompleks.

Så snørte han på seg fotballskoene på Melwood og viste fort at han var verd 12 millioner pund, minst. Her attesten Smith mottok fra Liverpool:

Raske føtter - Hans nye lagkamerater la mer merke til de raske føttene, ballkontrollen, en elegant evne til å holde på ballen. De så med en gang at han hadde noe eget. Ingenting siden har forandret på det.

BEST I EUROPA? Sturridge og Luis Suarez hylles av eksperter. Foto: AFP  / PAUL ELLIS
BEST I EUROPA? Sturridge og Luis Suarez hylles av eksperter. Foto: AFP / PAUL ELLIS Vis mer

Liverpool-sjef Rodgers hadde allerede fått opp øynene for Sturridge da han var ungdomstrener i Chelsea under Jose Mourinho. Det var heller ikke vanskelig å legge merke til teknikeren.

- Han er en toppspiller nå som 24-åring, han har nettopp fått sjansen til å vise at han kan spille med de beste. Som 14-åring var han den beste 9-eren i europeisk fotball. Alle kunne se det. Han var utrolig ettertraktet som ungdomsspiller, men fikk aldri sjansen blant seniorene.

Debuterte som 17-åring I Manchester City debuterte han som 17-åring i 2007, året etter skjøt han blåtrøyene til seier i ungdomscupen. Men så lot han kontrakten gå ut sommeren 2009, og skrev en fireårskontrakt med Chelsea.

Det var da ryktene satte fart for alvor, at angriperen med England-kamper i alle aldersgrupper hadde vel store tanker om seg selv. Han bidro godt da han som 17-åring i magasinet FourFourTwo uttalte at han ville bli en 10-er som Pelé eller Maradona.

Sturridge har fortalt at det negative snakket gikk voldsomt innpå ham.

- Noen folk mente at jeg var en arrogant fyr, at jeg ikke jobbet for laget. Det såret meg veldig, sa Sturridge til Daily Mail.

Han ble oftest brukt på høyrekanten på Stamford Bridge, og viste både strøken teknikk og en voldsom vilje til å avslutte med sitt gode venstrebein. I dag sier Sturridge at han først som midtspiss i Liverpool, seks år etter debuten i Premier League, fikk tilliten han trengte.

- Jeg behøver å bli satset på, å få spille som spiss i en klubb. Jeg fikk aldri det i Chelsea, og Brendan ga meg muligheten her, sier han til Talksport.

- Mange har gjort opp sin mening om meg basert på fem minutter her og der i forskjellige klubber.

Mental nedtur Lundekvam hørte aldri noe om Sturridges dårlige rykte, men han har sett andre stortalenter famle.

LA MERKE TIL TENÅRING: Claus Lundekvam visste godt hvem Sturridge var da han spilte for Southampton fram til 2008. Foto: 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
LA MERKE TIL TENÅRING: Claus Lundekvam visste godt hvem Sturridge var da han spilte for Southampton fram til 2008. Foto: Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Det kan være flere årsaker. Mange talenter bruker noen år på å modnes. De blir skrytt opp i skyene tidlig, og jeg har sett mange som ikke takler det mentalt og forandrer seg. Da får de en liten nedtur, før de klarer å ta tak i karrieren sin.

- Det har vært oppturer og nedturer for Sturridge også. Men talentet har alltid vært der.

- Har Sturridge overrasket deg?

- Ja, littegranne. Jeg visste hva som bodde i ham, han kunne levere i enkeltkamper. Men jeg var usikker på om han kunne levere hver uke, om han ble en målgarantist med 15-20 mål hver sesong. Det har han ikke bevist det ennå, men det virker som om han har tatt steget.

Den siste tida har han og urokråka Luis Suarez opptredd som en tohodet tornado, og spredd skrekk i forsvarsrekker England rundt.

Best i Europa? - Luis Suarez og Daniel Sturridge er ikke bare Premier Leagues beste angrepspar. De er antakelig Europas farligste spissduo, sier BBC-ekspert og tidligere Liverpool-stopper Mark Lawrenson til lokalavisa Liverpool Daily Post.

Arsenal-sjef Arsene Wenger prøvde å hente Suarez i sommer, med sitt mye omtalte bud på 40 millioner og ett pund.

- Suarez og Sturridge er blant de beste spissene i ligaen, sier Wenger før avspark.

TV2s Lundekvam er i studio når Liverpool forsøker å hente tre nye poeng, og han mener både Lawrenson og Wenger har rett.

GIKK GRATIS: Sturridge fikk bare 16 City-kamper fra start i ligaen i 2008/2009-sesongen og forlot klubben som bosmanspiller. REUTERS/Darren Staples
GIKK GRATIS: Sturridge fikk bare 16 City-kamper fra start i ligaen i 2008/2009-sesongen og forlot klubben som bosmanspiller. REUTERS/Darren Staples Vis mer

- De er heite om dagen, det er de, de er giftige. De er helt der oppe i Europa, sier den tidligere Southampton-stopperen.

Arsenal og Liverpool er nummer én og tre på tabellen etter 9 serierunder. Lawrenson tror nå begge lag kan slåss om ligagullet, og at kampen ikke bare dreier seg om topp 4 og en Champions League-plass.

Topp 4-kamp Lundekvam er uenig.

- Nei, det er nok en topp fire-kamp, i mine øyne. Jeg tror ikke Liverpool har gullsjanser. Arsenal har en liten sjanse, men dette er en topp 4-kamp.

- Hva tror du skjer på Emirates?

KANT: Sturridge syntes ikke han ble satset på i Chelsea, han figurerte oftest på høyrekanten i angrepet. Foto: AP / Scott Heppell
KANT: Sturridge syntes ikke han ble satset på i Chelsea, han figurerte oftest på høyrekanten i angrepet. Foto: AP / Scott Heppell Vis mer

- Liverpool er heite om dagen, men jeg tror Arsenal tar dette. De har et par svake resultater hjemme. De fikk en i trynet mot Dortmund og er ute av cupen. Jeg tror de reiser seg og vinner denne.