FRITTALENDE: 16 år gamle Laura Robson går under kallenavnet «Gossip Queen», og hun var ikke nådig da hun omtalte noen av tennisvenninnene som luddere i et intervju med Vogue. Foto: SCANPIX/REUTERS/
FRITTALENDE: 16 år gamle Laura Robson går under kallenavnet «Gossip Queen», og hun var ikke nådig da hun omtalte noen av tennisvenninnene som luddere i et intervju med Vogue. Foto: SCANPIX/REUTERS/Vis mer

Stemplet tennisvenninnene som luddere

Nå angrer den britiske yndlingen Laura Robson.

|||(Dagbladet): Skal man nå verdenstoppen i tennis må man foreta mange beinharde prioriteringer, og forsake mye av det man forbinder med ungdomstida.

Den australskfødte britiske 16-åringen Laura Robson er et eksempel på et fremmadstormende tenåringstalent som avstår fra fristelser uforenlig med ambisjonene om å slå igjennom på toppnivå.

I et intervju med motemagasinet Vogue gjør juniormesteren fra Wimbledon i 2008 et poeng utav hvor prektig hun er, samtidig som hun retter en moraliserende pekefinger mot flere av sine jevnaldrende konkurrenter.

- Noen av de andre tennisjentene er luddere. De legger seg etter enhver fyr, og skaper seg bare et dårlig rykte. Det er ikke slikt du ønsker å være kjent for. I stedet bør man ønske å være mer diskret, sier jenta, som går under kallenavnet «Gossip Queen», eller sladderdronningen på norsk.

Selv er hun elev på tennisakademiet Mouratoglou i Paris, og der fører hun etter eget utsagn en lav «partyfaktor».

- Vi går til sengs klokka 22. Treneren min vet at jeg er forsiktig. Jeg liker ikke smaken av alkohol, og jeg hater røyk. Noen går på nattklubb, men jeg er ikke interessert, forteller Robson.

Twitter-dementi
Etter å ha sett det endelige resultatet på trykk på glanset papir, skjønte Robson raskt at uttalelsene kunne falle i dårlig jord i tennismiljøet, og brukte Twitter-profilen sin til å drive brannslukking.

- Jeg koste meg virkelig under fotoseansen, og så fram til å se den ferdige artikkelen. Dessverre var det noen sitater som var tatt ut av sammenheng, skrev Robson med en sur «smiley» til slutt.

Det var ikke nok for Women's Tennis Association (WTA), som varslet at de kom til å gå uttalelsene nærmere etter i sømmene.

- Har lært
Nå går Robson ut med en uforbeholden unnskyldning for uttalelsene som sto på trykk uten at PR-apparatet hennes hadde foretatt en sitatsjekk.

- Jeg vil gi alle som måtte føle seg støtt av det nylig publiserte intervjuet en stor unnskyldning. Jeg kom med en fullstendig upassende slengbemerkning uten å tenke på konsekvensene. Jeg har fortsatt mye å lære både på og utenfor banen, og jeg må åpenbart bli mye mer forsiktig med hvordan tåpelige utsagn kan bli oppfattet om de blir tatt ut av sammenheng, sier en spak Robson, ifølge The Times.

- Jeg lever og ånder for tennis, har mange gode venner i sporten og kunne aldri ønske å gjøre noe som kan skade omdømmet til en idrett jeg elsker. Jeg kommer til å lære mye av dette, og nå ønsker jeg utelukkende å fokusere på tennis, fortsetter hun.