Stene satte ny verdensrekord

Rifleskytteren Jenny Stene satte verdensrekord med 1185 poeng på OL-øvelsen 50 meter helmatch under verdenscupstevnet i skyting i München tirsdag.

SKREV HISTORIE: Rifleskytteren Jenny Stene satte verdensrekord med 1185 poeng på OL-øvelsen 50 meter helmatch under verdenscupstevnet i skyting i München tirsdag. Foto: Norges Skytterforbund Tor Idar Aune / NTB scanpix
SKREV HISTORIE: Rifleskytteren Jenny Stene satte verdensrekord med 1185 poeng på OL-øvelsen 50 meter helmatch under verdenscupstevnet i skyting i München tirsdag. Foto: Norges Skytterforbund Tor Idar Aune / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

21-åringen slo dermed den gamle rekorden med hele tre poeng. Stenes fantomskyting fant sted i den såkalte elimineringen til onsdagens verdenscupkonkurranse på 50 meter helmatch.

- Det er uvanlig å sette verdensrekord med tre poeng. Denne poengsummen har aldri blitt skutt av en norsk mann i verdenscupen tidligere heller. Den er kun to poeng bak verdensrekorden på herresiden, sier sportssjef i Norges Skytterforbund Tor Idar Aune til NTB.

Han nøler ikke med å kalle bragden "en av de fremste i vår idretts historie".

Hovedpersonen selv var intetanende til den sterke skytingen da hun hadde sendt av gårde samtlige skudd.

- Jeg tenkte bare arbeidsoppgaver i dag, og ble veldig overrasket da jeg gikk av standplass og gutta på laget fortalte det ble verdensrekord. Dette var fint, sier Stene beskjedent.

Makspoengsummen på de 120 skuddene på 50 meter helmatch er 1200.

Skjøt raskt, ville hvile

Stene brukte heller ikke mer enn én time og 35 minutter av den totale skytetiden utøverne har til disposisjon på standplass. Den lyder på 2 timer og 45 minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer