Stenersen blir i Stabæk

Stabæks Tommy Stenersen (25) storspilte mot Start i går. Etter kampen slo trener Gaute Larsen fast at Bosman-spilleren får fornyet tillit.

- Det er stor sannsynlighet for at Stenersen blir enig med oss om en ny kontrakt. Han har hatt en kjempeutvikling denne sesongen, og er viktig for laget både i kamper og på trening, sier Stabæk-trener Gaute Larsen til Dagbladet.

Den offensive midtbanespilleren var involvert i tre av fem scoringer, og gjorde mye av jobben for spissene. 25-åringen har spilt for Bærums-laget i sju år, men aldri fått noen heltestatus - verken blant hjemmepublikum eller utad.

- Han er kjempeviktig for laget, og spesielt for oss foran. Han spiller oss opp i gode posisjoner, sier tomålsscorer Thomas Finstad.

- Han er ingen publikumsspiller, men en skikkelig lagspiller. Han løper hele tida, sier Stabæk-trener Gaute Larsen til Dagbladet.

Og livet i skyggen av måljegerne plager ham ikke nevneverdig.

- Jeg er like tilfreds med å legge assister som med å score. Jeg får ikke æren for målene, men det bryr meg ikke, sier Stenersen.

Etter denne sesongen er han Bosman-spiller, og er for tida i forhandlinger med Stabæk. Partene har ennå ikke kommet til enighet, men mye tyder på at Gjøvik-gutten velger å bli i klubben.

Hjemmelaget fikk en forrykende start på kampen, og ledet med to mål etter bare seks minutters spill. Start ble tatt på senga og kom aldri skikkelig inn i kampen igjen.

- Vi fikk et håpløst utgangspunkt, sier Start-trener Jan Halvor Halvorsen.

Stabæk var effektive foran mål, og scoret nesten på alle målsjansene. Med Stenersens presise innlegg og effektive angrepsspillere som Thomas Finstad og Tryggvi Gudmundsson fremsto Stabæk som en medaljekandidat. Finstad sikter imidlertid enda høyere.

- Holder vi formen ved like, er vi godE nok til å vinne, mener Finstad.

TILFREDS: Tommy Stenersen (t.h) trives i skyggen av målscorerne - Jeg er like tilfreds med å legge assister som med å score, sier 25-åringen.