Stenersen får ny kontrakt

Tommy Stenersen berget Stabæk med to sjeldne mål mot Vålerenga. Nå vil klubben forlenge kontrakten med midtbanesjefen.

Stenersen scoret to Den nåværende kontrakten til Stenersen varer ut 2004.

- Tommy har vært i Stabæk i flere år, og er en kontinuitetsbærer i klubben. Vi ønsker å forlenge kontrakten hans med to-tre år, bekreftet Stabæk-trener Gaute Larsen overfor NTB etter kampen.

- Samtalene er helt på begynnerstadiet. Uansett er målet mitt per i dag å vinne noe med Stabæk, var beskjeden fra Stenersen.

Sjeldne mål

Sjeldne mål På Ullevaal sørget 26-åringen for å sikre et ufortjent poeng for Stabæk med to perlescoringer, hans første nettkjenninger i eliteserien siden 1998.

- Jeg har faktisk bare scoret ett mål i eliteserien før. Nå er jeg oppe i tre på 160 kamper, det er litt spesielt, mente Stenersen, som ikke har gjort noe utenom det vanlige for å få igjen målteften fra aldersbestemt fotball.

- Nei, i dag er jeg bare på rett sted til rett tid. Målteften har forsvunnet etter hvert som jeg har blitt eldre, men kanskje dette er som ketchupflasken. Jeg har jo sjansen til å bli toppscorer i Stabæk i år, flirte Stenersen i garderoben.

I øyeblikket deler Martin Andresen og Thomas Finstad den tittelen, med seks mål hver.

To flotte mål, først en suser nær krysset etter at Kjetil Rekdal mistet ballen på midtlinjen, så et nytt hardt skudd etter et innlegg fra innbytter Samir Fazlagic, sørget for poeng for Stabæk og uvante spørsmål for Stenersen.

- Denne datoen vil han nok huske, dette blir som julekvelden for ham, sa en lykkelig Gaute Larsen, som mente et ufortjent poeng lørdag gikk opp i opp med poengtapet mot Tromsø i forrige serierunde.

Tok ikke skylden

Tok ikke skylden For Kjetil Rekdal & Co. var ikke ettermiddagen i kjølige omgivelser like minneverdig. Til tross for et klart overtall i sjanser, og en fortjent 2-0-ledelse til pause, klarte man ikke å avgjøre kampen i sin favør. Dette var lagets niende kamp på rad uten seier, om man tar med cup og UEFA-cup.

Målene til Morten Berre og Ardian Gashi i førsteomgangen, begge headinger etter innlegg hvor de kom seg foran forsvarerne, fikk Klanen til å juble seierssikkert. Men et tverrliggerskudd fra Berre spratt ikke på rett side av streken, David Hanssen avsluttet svakt da han var alene med keeper, og en god Freddy dos Santos klarte ikke å gjøre jobben som spiss helt på slutten.

Med slike misser får ikke et bunnlag som Vålerenga noe gratis.

- Mange har vært opptatte av at vi ikke har struktur i angrep. Men vi skaper ofte flere sjanser enn motstanderen, og det klarer du ikke uten struktur, sa Rekdal etterpå.

Han tok på seg skylden for det første målet til Stenersen, men nektet å bli syndebukk på det andre.

- Vi kan like gjerne snakke om sjansene som brennes i andre enden. Men det siste vi har tenkt å gjøre er å legge oss på rygg og sutre og synes synd på oss selv, fortsatte VIF-treneren.

Det ene poenget førte Vålerenga forbi Bryne og tok laget over kvalikplassen, før resten av rundens kamper spilles søndag.