FORLENGER: Herman Stengel signaliserer at han ønsker å skrive under på ny kontrakt. Søndag storspilte han nok en gang da Vålerenga slo Viking 7-1 i Stavangr.Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FORLENGER: Herman Stengel signaliserer at han ønsker å skrive under på ny kontrakt. Søndag storspilte han nok en gang da Vålerenga slo Viking 7-1 i Stavangr.Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Stengel: - Jeg signerer ny kontrakt

En Herman Stengel i storform sier at han vil signere ny kontrakt med Vålerenga etter storseieren mot Viking i Stavanger.

STAVANGER (Dagbladet): Det er to forskjellige stemninger i mixed zone på Viking stadion. I den ene garderoben er det bekmørkt. I den andre høres vill jubel. Viking har nettopp gått på sitt verste hjemmetap noen gang. 1-7 hjemme mot Vålerenga. Neste sesong blir det Obos-liga-spill for laget fra Stavanger.

I Vålerenga derimot, er det en lys hverdag etter en ellers så grå sesong. Tre strake seire, 15-2 i målforskjell. Like mange som de har scoret på sine 13 foregående. Felles for de tre siste kampene, er at Herman Stengel har startet, og storspilt. Tre mål og to målgivende er fasiten på de siste tre kampene.

«Kontraktsforhandlinger eller ei, at Stengel ikke har spilt mer er intet mindre enn skandaløst. Dominant.» , skrev Mjøndalen-spiller og Eurosport-ekspert Christian Gauseth på Twitter etter 3-0 seieren mot Haugesund 12. oktober.

- Sånt bryr jeg meg ikke noe særlig om. Jeg må gjøre jobben selv. Slike fotballeksperter bommer med mye, gitt. Man får håpe at de treffer med dette, men. Jeg går ut på banen for å levere, og må bare fortsette å utvikle meg. Klarer jeg det kan dette bli veldig bra, sier Herman Stengel til Dagbladet.

Storspiller

Mot Viking har han hatt stålkontroll på midtbanen, og toppet det hele med to mål, hvorav et av de var en suser uten like.

- Jeg kan ikke si noe annet enn at dette er deilig. Vi gjorde en veldig god kamp, og kan ikke si meg annet enn meget fornøyd med dagen. Viking er ikke noe dårlig lag, men i dag syns jeg synd på de. Vi var veldig effektive. I første omgang har vi vel fire skudd og fire mål, sier Stengel.

Stengel har slitt med spilletid tidligere denne sesongen, men har startet de tre siste kampene. Det har gjort 15 mål. Tilfeldighet? Det mener hovedpersonen selv.

- Vi har hatt litt flyt, og kommet til flere sjanser enn tidligere i år. Vi har fått litt mer flyt, og da blir det mer mål. Jeg vil bare spille flest mulig kamper, og gjøre det best mulig. De tre siste har jeg levert både mål og assists, så det er en god bonus, sier han.

Signerer

I et intervju med VG i september, uttalte Stengel at han ønsket å vente med å underskrive ny kontrakt med Vålerenga til han hadde begynt å spille mer fast. Nå som han nyter mye spilletid i en sentral posisjon, ser han ingen grunn til å ikke signere.

- Nå spiller jeg og vi gjør det bra. Det er mye spennende som skjer i Vålerenga i dag, og om jeg fortsetter å spille så skriver jeg under på kontrakt. Jeg må spille, og det vil jeg bare fortsette med, sier Stengel.

- Har du vært frustrert over manglende spilletid i år?

- Som alle andre fotballspillere, vil jeg bare spille. Det vil alle spillere som sitter på benken eller ikke er med i troppen, sier han.

- Hvordan har du og Ronny Deila jobbet for å finne ut av ting?

- Vi har snakka mye sammen, og han sier hva jeg må jobbe med. Jeg har prøvd å gjøre det 100 prosent på trening, og føler jeg har gjort meg fortjent til en plass med det jeg har bevist der, sier han.

Rutinert

Stengel var involvert i den mye omtalte overgangsskandalen i 2011, og gjorde sin første kamp på toppnivå som 16-åring. Det har gjort til at han har blitt en av de mer rutinerte spillerne i et ungt Vålerenga-lag. Nå ser han mot fremtiden.

- Jeg jobber for å spille fast neste år, og det er mye spennende som skjer i klubben. Foreløpig skal vi ikke snakke om noe landslag, men det er klart at jeg som alle andre unge fotballspillere drømmer om å reise ut i Europa. Det har jeg gjort siden jeg var liten, og det drømmer jeg fremdeles om. Nå gjelder det å utvikle seg hver dag, avslutter han.