Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stengel-fulltreffer ødela for RBK: - De så ikke ut som noe fantastisk lag

Serieleder Rosenborg mistet i likhet med Brann og Sarpsborg 08 poeng i toppkampen. 

FIKK SISTE ORD: Herman Stengel jubler sammen med Christian Grindheim (t.h.) etter å ha utliknet mot Rosenborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FIKK SISTE ORD: Herman Stengel jubler sammen med Christian Grindheim (t.h.) etter å ha utliknet mot Rosenborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga - Rosenborg 1-1 (0-1)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Brann og Sarpsborg 08 spilte begge uavgjort, og klarte derfor ikke å legge ekstra press på Rosenborg før bataljen mot VIF. Trønderne hadde på sin side en gyllen mulighet til å få en liten luke på toppen av tabellen.

Den sjansen lot de gå fra seg, etter å ha ledet fram til det var spilt 85 minutter. For fem minutter før slutt utliknet superinnbytter Herman Stengel etter en corner.

- Det er litt dårlig av Midtsjø som bommer på kula der. Da lander den i fanget mitt og det er bare å få den fortest mulig ned og strekke ut rista. Den fyker ned i hjørnet. Det var deilig, sier Stengel til Dagbladet.

Han mener Vålerenga leverte sesongbeste.

- Ja, absolutt. I dag var vi gode. Det er gøy få til det mot Rosenborg her foran så mye folk. Da kan det bli gøy da, sier Stengel.

- Vi vet hva som bor i oss. Det er bare det å få det ut, og det har vi slitt med tidligere i år. Vi har hatt litt skader og fram og tilbake. I dag ser vi virkelig hva som bor i oss, og da ser det slik ut, sier han.

21-åringen er glad for at det er spenning i Eliteserien, og at RBK ikke fikk luke i toppen.

- Det hadde vært kjedelig om de bare hadde trepoengere hele veien. I dag så de ikke ut som noe fantastisk lag, så det er muligheter, sier Stengel.

Går ikke på skinner

Rosenborg hadde gått tre strake ligakamper uten seier før kveldens kamp, og mer skal ikke til før det settes spørsmålstegn ved trønderne, som er skyhøye favoritter til å løfte ligagullet etter sesongen.

Etter sju serierunder begynte eksperter å snakke om hvor mange poeng Rosenborg ville vinne ligaen med, og om trønderne ville gå ubeseiret gjennom serien. Tre kamper etterpå var bildet snudd, og pipa har fått en annen lyd.

Spillemessig har det ikke gått på skinner for de hvitkledde, som heller ikke leverte en imponerende forestilling denne gangen heller.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen mente mannskapet hans burde avgjort kampen på stillingen 1-0.

- I dag slurver vi alt for mye når vi er på vei framover, sier Ingebrigtsen, som mente Rosenborg fikk «enorme muligheter» når VIF jaget utlikning.

- Vi ønsket å score mål nummer to. Vi ønsket ikke å stenge av og låse. For oss gjaldt det å score mål nummer to og følte at vi da kunne stenge av. Jeg syns vi har grei kontroll, sier han.

Før kveldens kamp var det hele 12 kamper siden Vålerenga sist slo Rosenborg. Vi må helt tilbake til september 2011 sist hovedstadslaget fikk med seg tre poeng fra et møte med trønderne.

Kun èn av de siste 20 kampene hadde endt med seier til VIF, en marerittstatistikk for hovedstadslaget, som ble ytterligere forverret. Men ett poeng smaker mye bedre enn 0.

Vålerenga-trener Ronny Deila mente i likhet med Stengel at det var årsbeste av mannskapet hans.

- Ja, jeg syns det. Det var et lag jeg kan være stolt av, som jeg er stolt av. Gode prestasjoner, flott fotball. Mye bra, men så må vi gjenskape det. Vi har gjort det i én kamp, hvis vi klarer det over tid tror jeg vi kommer til å få mye mer poeng, sier Deila.

Scoring på overtid

Det var hjemmelaget som kom best i gang i det som var en underholdende førsteomgang. Bård Finne kunne fort gitt de blåkledde ledelsen to ganger før det hadde gått seks minutter, men begge gangene bommet angriperen på mål.

Rosenborg sleit med å skape sjanser det første kvarteret, og først etter 20 minutter ble det farlig da Milan Jevtovic gikk på et godt løp fra venstrekanten, før avslutningen ble blokkert.

Kampen bølget fram og tilbake etterpå, og begge lag skapte brukbare sjanser. Aller nærmet for VIF var Ghayas Zahid, som nesten fikk maksimal utnyttelse av en svak pasning av Pål André Helland, men skuddet til nummer 10 ble reddet av Hansen.

I stedet fikk VIF en skikkelig kalddusj like før hvilen. Minuttet på overtid spilte Jevtovic vegg med Mike Jensen, før han plasserte ballen over fingertuppene til Robert Sandberg i VIF-buret.

Best tenkelige tidspunkt å score på for RBK, det verst tenkelige for Vålerenga, som kanskje leverte årsbeste før hvilen.

Stengel-utlikning

Pål André Helland er en spiller som trives på Ullevaal stadion. Angriperen forteller at han aldri har tapt her med RBK eller Hødd.

- Det er som å spille på hjemmebane og det er utrolig givende for oss som spiller. Det er kule kamper å være en del av, uttalte Helland til RBKs hjemmeside før kamp.

Og det skulle ikke bli tap i dag heller, men VIF kjempet seg tilbake i kampen.

Tidlig i den andre omgangen skapte Rosenborg noen gode muligheter, og Bendtner hadde blant annet et volleyskudd som gikk like utenfor stolpen til Sandberg.

VIF hadde også flere gode muligheter, og fikk uttelling etter 85 minutter. Innbytter Herman Stengel fikk stjernetreff fra rundt ti meter, og hamret ballen i nettmaskene.

Stengel var innbytter da han senket Aalesund med et kanonskudd for snaut to uker siden, og i dag reddet innbyttere VIF igjen.

- Jeg skal ikke ha på meg noen jokerrolle. Jeg er ikke kjent for å score heller, sier Stengel på spørsmål om det er tilfeldig at målene kommer når han er innbytter.

Fortsetter det slik er det ikke lenge til han er tilbake i startoppstillingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!